eat well


הרשמו לניוזלטר שלנו ותקבלו בדואר אלקטרוני מהדורה עשירה במידע חם ובטיפים אודות תזונה בריאה

*email:
*
 

לעולם לא נשתמש בכתובת הדואר האלקטרוני שלכם חוץ מאשר לצורך משלוח הניוזלטר שלנו!


 

אינדקס גליקמי

Bookmark and Share

אינדקס גליקמי

האינדקס הגליקמי פותח לראשונה על ידי ד"ר דיוויד ג'נקינס, פרופסור לתזונה באוניברסיטת טורונטו, קנדה, על מנת לסייע בזיהוי של המזונות הטובים ביותר לחולי סוכרת, שתזונתם התבססה בעיקר על מנות (תחליפים) שכמות הפחמימות בהן זהה. על פי שיטת המנות, נחשבו כל המזונות העמילניים למשפיעים באופן שווה על רמת הגלוקוז בדם, למרות שמחקרים מוקדמים הוכיחו כבר שדבר זה אינו נכון.

ג'נקינס היה אחד החוקרים הראשונים שתקף את השימוש בשיטה זו, ובדק כיצד מתנהגים מזונות בגופם של אנשים.

גישתו של ג'נקינס משכה תשומת לב רבה משום שהייתה הגיונית ושיטתית מאוד. הוא ועמיתיו בדקו מספר גדול של מזונות נפוצים, והתוצאות היו מפתיעות למדי. השפעתה של מנת גלידה, למשל, על רמת הגלוקוז בדם, הייתה פחותה מזו של מנת לחם רגיל, למרות תכולת הסוכר שבה. במשך 15 שנים בדקו חוקרי רפואה, כולל מחברי ספר זה, את השפעתם של מזונות רבים על רמת הגלוקוז בדם, וסייעו בפיתוח תפישה חדשה של סיווג פחמימות על בסיס האינדקס הגליקמי.

במשך כמה שנים היה האינדקס הגליקמי נתון במחלוקת עזה. הגישה החדשה לסיווג פחמימות זכתה לתומכים ולמתנגדים נלהבים. הצדדים היריבים הגיעו עד כדי מהלומות.

תחילה הייתה הביקורת מוצדקת למדי. לא הייתה קיימת כל עדות לכך שניתן להחיל את האינדקס הגליקמי של מזונות בודדים על ארוחות מעורבות, או שיש תועלת ארוכת טווח בשיטה עצמה. לא היו קיימים עדיין מחקרים על יכולת היישום החוזר של האינדקס הגליקמי או על העקביות של ערכיו. רבים מהמחקרים המוקדמים השתמשו במתנדבים בריאים, ולא הייתה כל הוכחה לכך שניתן להגיע לאותן תוצאות גם אצל אנשים הסובלים מסוכרת.

אולם היום כבר הוכח מדעית שהשיטה היא כלי קליני קביל. עד היום הוכיחו מחקרים שנערכו ברחבי אירופה, באוסטרליה ובקנדה את ערכו של האינדקס הגליקמי מעל לכל ספק. ראוי לציין שארצות הברית עדיין מתנגדת בתוקף לשיטה, אולם בית-הספר לבריאות הציבור של אוניברסיטת הרווארד ובית-החולים לילדים בבוסטון ממליצים על שיטת האינדקס הגליקמי גם עבור אנשים בריאים.

האינדקס הגליקמי של המזון הוא דירוג הפחמימות במזונות בהתאם להשפעתן המיידית על רמת הגלוקוז בדם. ולצורך השוואה, כל המזונות מושווים למזון סימוכין כגון גלוקוז טהור בכמות שוות ערך של פחמימות.

כיום אנו יודעים מהו האינדקס הגליקמי של מאות מזונות שנבחנו על פי שיטה זו.

למידע אודות הספר "מהפכת הגלוקוז" בהוצאת פוקוס

מדוע אינדקס גליקמי חשוב

אינדקס גליקמי מודד את קצב העיכול

לטבלת אינדקס גליקמי

לאינדקס מתכונים בריאים

לפורום תזונה בריאה

למידע נוסף לגבי סוכרת

הדפסשלח לחברהוסף תגובה
תגובות
1. מזרחי יצחק (29/05/2015 12:20:08)
2. יואבוס (29/08/2016 01:21:39)
חדשות ועידכונים
חזרה לגוף המקורי שלנו
על הקשר בין תזונה טבעית ומקורות יהודיים
משומשום ועד טחינה
תחקיר כלבוטק על הטחינה שלנו- ממצאים ומסקנות
כוחו של המזון
מזונות על הם הלהיט המרענן של הקיץ, מתוך ספרה של טליה לוין
להרגיש סקסית ומשגעת
הקשר בין דייטים ו-pH בדיאטה משגעת
על זרעי קצח
מסורת הריפוי של זרעי הקצח והשמן המופק מהם
מורינגה אהובתי
המורינגה היא עץ מרפא בעל סגולות רבות
אגדה של פירות יער
פירות היער תורמים לבריאות בשלל נוגדי חימצון ורכיבים תזונתיים
האנציקלופדיה של המיצים
יצאה לאור הגרסה המעודכת של "להוציא את המיץ", עם 250 מתכוני מיצים לטיפול ב-80 בעיות שונות
ניקוי רעלים
מבחן שיעזור לכם להבין כמה זה דחוף עבורכם
יש לך כרטיס בפייסבוק?
היכנסו לעמוד של Eatwell ותוכלו להשתתף בהגרלה של ספרי בריאות שווים
אומגה 3- עובדות ומיתוסים
פרופ' ניסים גרתי מבאר מיתוסים

הרשמו לניוזלטר שלנו ותקבלו בדואר אלקטרוני מהדורה עשירה במידע חם ובטיפים אודות תזונה בריאה

*email:
*
 

לעולם לא נשתמש בכתובת הדואר האלקטרוני שלכם חוץ מאשר לצורך משלוח הניוזלטר שלנו!

דרונט בניית אתרים