eat well

שיגדון (Gout)

Bookmark and Share

המלצות לתזונה בריאה בנושא שיגדון - גאוט מתוך "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי" מאת ד"ר ג'יימס באלך (M.D) וד"ר מארק סטנגלר (N.D) בהוצאת פוקוס

מזונות מומלצים


להתמודדות עם השלבים הראשונים של התקפי השיגדון, עיינו בהמלצות לניקוי הגוף מרעלים.
לאחר שהכאבים חולפים, התחילו לאכול דגנים מלאים, אגוזים, זרעים ומוצרי סויה. מזונות אלה עשירים בסיבים תזונתיים המזרזים את הפרשת חומצת השתן מהגוף. מוצרי סויה הם מקור צמחי מצוין לחלבון. המשיכו לאכול מספר מנות של פירות וירקות טריים מדי יום.

פירות יער, במיוחד דובדבנים, תותים ואוכמניות, מנטרלים את חומצת השתן. איכלו דובדבנים טריים כחטיף או כקינוח ושתו כוס מיץ דובדבנים מדי יום.
זרעי פשתה מכילים ריכוז גבוה של חומצות שומניות חיוניות, אותם "שומנים טובים" המסייעים להפחית מעוצמת הדלקות. הוסיפו זרעי פשתה למיצים או לסלטי הפירות והירקות. לחילופין, תוכלו להוסיף לסלטים שמן פשתה.

אכילת דגים מסייעת מאוד למניעת שיגדון. אכלו דגים כמו סלמון (אלתית), בקלה, הליבוט וסרדינים. דגים אלו מסייעים להפחתת מימדי דלקות בגוף.
הרבו בשתיית מים נקיים. שתו לפחות כוס אחת של מים מדי שעתיים, במהלך היום.

מזונות שיש להימנע מהם

הגישות המסורתיות לטיפול בשיגדון התמקדו בהימנעות מאכילת מזונות המכילים פורינים כמו בשר אדום, מרקים ורטבים מבשר, מרק צח, עוגות בצק, רכיכות, דגי אנשובי, סרדינים, דגי הרינג וכל סוגי הדגים האחרים, פטריות, אספרגוס, שמרי בירה, עוף, ביצים, שעועית יבשה, אפונה יבשה, עדשים, תרד מבושל וריבס.

לא זו בלבד שהימנעות ממאכלים אלה אינה נחוצה, היא אף עלולה להחריף את השיגדון בקרב אנשים שסובלים מתנגודת לאינסולין (אלה מהווים חלק גדול מחולי השיגדון). במקום זאת, עליכם לאכול את המזונות המופיעים ברשימת המזונות המומלצים שלעיל.

מזונות עתירי שומן מעצימים את כאב השיגדון. הימנעו מצריכת שומנים ושמנים רוויים, מוקשים ומוקשים חלקית. כמו כן, אל תאכלו מזונות המכילים קמח לבן או סוכר לבן.
משקאות אלכוהוליים עלולים להעלות את רמת חומצת השתן בגוף. אם אתם סובלים ממחלת השיגדון, אסור לכם לשתות כל משקה אלכוהולי.

למידע נוסף, כולל המלצות טיפול נוספות ראו בספר "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי" בהוצאת פוקוס.

המלצות לתזונה בריאה בנושא שיגדון - גאוט מתוך הספר "תרופות סיניות ביתיות" מאת ד"ר ליהוא וואנג בהוצאת פוקוס

 כיצד תנהגו בחיי היומיום?

• שתו לפחות 8 כוסות של מים ומיץ טבעי ביום כדי לשטוף מן הגוף את הכמות העודפת של חומצת השתן.

• המעיטו באכילת מזונות חומציים. הרבו באכילה של מזונות בסיסיים, כגון אצת ים – ניתן להחליף את אצת ה-kelp באצות שונות המתפקדות באופן דומה, ונקראות Hai Zao או Kun Bu – כרוב סיני, מלפפון, סלרי, חציל, צנון דייקון (צנון יפני לבן), עגבניות, בצל, תפוחים, בננות, אפרסקים ואגסים. הרבו באכילה של תותים ודובדבנים טריים או משומרים, ושתו מיץ דובדבנים. מזונות בסיסיים אלה ינטרלו את חומצת השתן.

• שִמרו על משקל גוף תקין. עודף משקל מהווה אף הוא בעיה מרכזית. כבדי משקל הם בעלי נטייה לפתח רמה גבוהה מדי של חומצת שתן בדם.

מה אסור?

• הימנעו מאכילה של מזון עתיר בפורין, כגון מזון מן החי, בשר עתיר שומן, סרדינים, קוויאר, סרטנים ואנשובי. אל תרבו באכילת תרד, שעועית יבשה, פטריות, כרובית ואספרגוס.

• מומלץ לא לאכול יותר מדי בבת אחת. צמצמו את צריכת המלח. הימנעו ממזון מתובל, תבלים חריפים מדי או מונוסודיום גלוטמט.

• הימנעו מאלכוהול ומבירה. האלכוהול מעלה את הרמה של חומצת השתן.

תרופות עממיות

• שתו מיץ של צמח האלוורה, או מִרחו את ג'ל האלוורה ישירות על המקומות הכואבים.

טיפול תזונתי

• מרק העשוי מגריסי פנינה סיניים ואורז, עם שעועית מַאש
המצרכים: 30 גרם גריסי פנינה סיניים, 15 גרם שעועית מַאש, 60 גרם אורז.
אופן ההכנה: השרו את הגריסים והשעועית במים למשך הלילה. הניחו אותם בסיר עם 4 כוסות מים והרתיחו. הנמיכו את עוצמת הלהבה ובשלו עד שהשעועית תתרכך. שתו פעמיים ביום.

• המלצה: 1 כף של מיץ אוכמניות ו-1 כף של מיץ תות, 3 פעמים ביום.

למידע נוסף, כולל המלצות טיפול נוספות ראו בספר "תרופות סיניות ביתיות" בהוצאת פוקוס.

המלצות לתזונה בריאה בנושא שיגדון - גאוט מתוך הספר "להוציא את המיץ" מאת פט קרוקר וסוזן איגלס בהוצאת פוקוס

פירות וירקות: אבוקדו, גזר, סלרי, שומר, בננות, אוכמניות, דובדבנים, פטל ותותים.

צמחי מרפא: שורש וזרעי דקורית (לפה), זרעי סלרי, עלי שן הארי, זרעי שומר, שום, זנגביל, שוש*, סרפד, פטרוזיליה**, כורכום, אכילאה וחומעה צהובה.

מזונות נוספים: זרעי פשתה.

*  הימנעו מצריכת שוש במקרים של יתר לחץ דם. בשום מקרה לא מומלץ לצרוך שוש לפרקי זמן ארוכים.
** בתקופת ההיריון הגבילו את צריכת הפטרוזיליה ל-½ כפית (2 מ"ל) מהצמח המיובש או לגבעול טרי אחד מדי יום. אין לצרוך פטרוזיליה במקרה של דלקת כליות.

למידע נוסף, כולל המלצות טיפול נוספות ראו בספר "להוציא את המיץ" בהוצאת פוקוס.

לאינדקס מתכונים בריאים


מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית

 

הדפסשלח לחברהוסף תגובה
תגובות
1. 
הכל כאן סותר אחד את השני
איתמר (30/01/2010 17:50:34)
2. say (20/03/2010 14:02:55)
3. אבי (11/06/2010 12:38:33)
4. עדן (18/03/2012 14:05:07)
5. יונתן (10/11/2012 23:55:58)
6. אבי ברק (13/11/2012 14:20:31)
7. מנחם כ. (30/12/2012 15:46:57)
8. יוני (25/06/2013 17:06:10)
9. אפרת (3/07/2013 15:12:18)
דרונט בניית אתרים