Thymoquin_Fly
PassoverFocus_Fly

כאבי ראש (Headache)

מאת: הוצאת פוקוס ספרים
זמן קריאה: 3 דקות
המלצות לתזונה בריאה בנושא כאבי ראש מתוך "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי" מאת ד"ר ג'יימס באלך (M.D) וד"ר מארק סטנגלר (N.D) בהוצאת פוקוס
supherb_IN

מזונות מומלצים

כדי למנוע את הופעתם של כאבי ראש שמקורם בתוספי מזון מזיקים, הכינו בעצמכם את ארוחותיכם ממזונות מלאים.
אכלו 5 ארוחות קטנות במהלך היום כולו, במקום 3 ארוחות גדולות ביום על מנת לשמור על רמה יציבה של סוכר בדם.

הקפידו לצרוך כמות מספקת של סיבים תזונתיים, כדי להקטין את הסבירות ללקות בכאבי ראש כתוצאה מעצירות או מהצטברות של רעלים בגוף. כדאי להתחיל את היום באכילת 2-1 כפות זרעי פשתה טחונים, בתוספת 300 מ"ל מים.

שתו כוס מים נקיים אחת לשעתיים, במהלך היום. הנוזלים שומרים על לחות שרירי הראש והצוואר ואף מסייעים בניקוי הגוף מרעלים.
כדי למנוע הופעת כאבי ראש, שלבו בארוחותיכם מזונות המכילים סידן ומגנזיום. מוצרי סויה, ירקות עליים וקטניות למיניהן עשירים בסידן.

ירקות עליים ושעועית יבשה אף מכילים כמות גדולה של מגנזיום. מגנזיום מצוי גם באגוזים, בבננות ובנבט החיטה. אם אתם אלרגיים לחלק ממזונות אלה, טלו תוסף יעיל המכיל סידן ומגנזיום מדי יום, כדי להבטיח רמה נאותה של מינרלים אלה בגופכם.

דגים כמו סלמון ומקרל הם מקורות מצוינים לחומצות שומניות חיוניות מקבוצת אומגה-3. אכילה של דגים אלה עשויה לסייע למניעת מיגרנות. אכלו מנה מהם 5-3 פעמים בשבוע.

מזונות שיש להימנע מהם

אם אתם סובלים ממיגרנות או מכאבי ראש חוזרים ונשנים, עיינו בערך אלרגיה ורגישות למזון ובדיאטת האלימינציה המופיעה שם. כך תוכלו לברר אם כאבי הראש שלכם נובעים מתגובה אלרגית או מרגישות למאכלים מסוימים. מזונות המכילים טירמין או פנילאלנין גורמים בשכיחות גבוהה לכאבי ראש הנובעים משרירים מתוחים או ממיגרנה.

טירמין מצוי בגבינות, בשוקולד, בפירות הדר, בקפה, בפרוסות בשר קר, בדגי הרינג, בדגים מעושנים, ביין ובמשקאות אלכוהוליים אחרים, בנקניקיות, בשמנת חמוצה ובחומץ.

בין המקורות לפנילאלנין ניתן לכלול מונוסודיום גלוטמט (MSG), הממתיק המלאכותי אספרטיים וניטרטים שניתן למצוא אותם בבשר מעובד, במיוחד בנקניקיות. אם אתם סובלים מאלרגיה או מרגישות, הימנעו מאכילה של מזונות בעיתיים אלה.

הימנעו מצריכת קפאין, משקאות אלכוהוליים ומזונות המכילים סוכר לבן או ממתיקים מלאכותיים.
מזונות המכילים סוכר לבן עלולים לגרום לרמת הסוכר בדמכם לעלות בצורה חדה ואז לצנוח בפתאומיות, מה שגורם פעמים רבות לכאבי ראש.

גם מזונות קרים מאוד עלולים לגרום לכאבי ראש. גלידות ומשקאות קרים הם בין הגורמים לכאבי הראש – הימנעו מצריכתם.

 

המלצות לתזונה בריאה בנושא כאבי ראש מתוך הספר "תרופות סיניות ביתיות" מאת ד"ר ליהוא וואנג בהוצאת פוקוס

כיצד תנהגו בחיי היומיום?

• נסו להקל על כאבי הראש בשתיית ספל של תה שחור חזק או קפה. עם זאת, יש מי שעבורם הקפה גורם לכאבי ראש. גם שתייה של כוס מים חמים עם כפית של אבקת ג'ינג'ר עשויה להועיל.

מה אסור?

• אל תעשנו, ואל תשתו משקאות חריפים.

• אל תרבו באכילה של מאכלים מלוחים, מאחר שהנתרן מצר את כלי הדם, והדבר עלול לגרום לכאבי ראש. אל תגזימו ואל תמעיטו באכילה בכל ארוחה. העדיפו לאכול פירות וירקות. אל תאכלו מאכלים מתובלים או עתירי שומן. מי שסובלים ממיגרנות, מוטב שיימנעו מאכילה של נקניקיות, קוטלי חזיר, נקניק, גבינה מעושנת, מונוסודיום גלוטמט, אגוזים, בוטנים ושוקולד. אם אתם מרבים לשתות קפה, השתדלו להפחית את צריכתו.

טיפול תזונתי

• אם אתם חשים סלידה מקור, שתו תה ירוק עם ג'ינג'ר וסוכר:
המצרכים: 3.5 גרם עלים של תה ירוק, 15 גרם סוכר חום, 7 גרם ג'ינג'ר.
אופן ההכנה: חִלטו את כל המרכיבים במים רתוחים, ושתו במקום תה.

• אם יש לכם סלידה מחום, שתו מרק העשוי משעועית מַאש ואורז:
המצרכים: 60 גרם שעועית מַאש 60 גרם אורז.
אופן ההכנה: השרו את השעועית במים במשך הלילה. מזגו לסיר 3 כוסות מים, הוסיפו את האורז והשעועית, ובשלו עד שיתקבל מרק אורז. שתו פעמיים ביום, במשך 3 ימים.

 

המלצות לתזונה בריאה בנושא כאבי ראש מתוך הספר "להוציא את המיץ" את פט קרוקר וסוזן איגלס בהוצאת פוקוס

כאבי ראש

פירות וירקות: תפוחים, בננות, ברוקולי, ירקות עליים וגרגר הנחלים.

צמחי מרפא: פלפל חריף, שמן נר הלילה, קמומיל גרמני, לבנדר, מליסה רפואית, פרחי טיליה, שעונית (פסיפלורה), רוזמרין, סקוטלריה, קורנית (תימין), ולריאן* וורבנה.

מזונות נוספים: שקדים, קטניות, שיבולת שועל, גרעיני חמניות, טופו, אגוזי מלך,  נבט חיטה, דגנים מלאים ויוגורט המכיל חיידקים מועילים ופעילים.

*  ולריאן גורם לתופעות לוואי שליליות אצל חלק מהאנשים.

מיגרנה

פירות וירקות: סלק, אוכמניות שחורות, ברוקולי, מלון מסוג קנטלופ, גזר, סלרי, ירקות עליים ובצל.

צמחי מרפא: פלפל חריף, עלי ושורש שן הארי, חרצית ריחנית, שום, קמומיל גרמני, זנגביל, מליסה רפואית, פטרוזיליה*, ורבנה וקינמון שעליו ניתן לקרוא כאן.

מזונות נוספים: אורז מלא וסובין אורז, זרעי פשתה, קטניות, זרעי דלעת, גרעיני חמניות ודגנים מלאים.

*  בתקופת ההיריון הגבילו את צריכת הפטרוזיליה ל-½ כפית (2 מ"ל) מהצמח המיובש או לגבעול טרי אחד מדי יום. אין לצרוך פטרוזיליה במקרה של דלקת כליות.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו