PassoverFocus_Fly
Thymoquin_Fly

תסמונת המעי הרגיש (Irritable Bowel Syndrome)

מאת: מאת ד"ר ג'יימס באלך (M.D) וד"ר מארק סטנגלר (N.D)
זמן קריאה: 2 דקות
המלצות לתזונה בריאה בנושא תסמונת המעי הרגיש מתוך האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי"
Thymoquin_In

הדרך הטובה ביותר להרגיע מעי רגיש היא באמצעות אימוץ תזונה נכונה ונבונה. ייתכן שתחשבו שההמלצות המופיעות בהמשך שונות באופן קיצוני מהרגלי האכילה הנוכחיים שלכם, אולם השיפור שיחול בהרגשתכם בהחלט שווה את השקעת המאמץ.

גם אם אתם אוכלים את המאכלים הבריאים ביותר, עליכם להקפיד לא לאכול דבר ממש לפני שאתם הולכים לישון.

מזונות מומלצים

למי שסובלים מתסמונת המעי הרגיש, חובה להרבות באכילת סיבים תזונתיים. למרות שאולי לא תחשקו בסיבים תזונתיים אם אתם סובלים משלשולים, חשוב לדעת שהסיבים התזונתיים מווסתים את פעילות המעיים ומרגיעים את דרכי העיכול. התזונה שלכם צריכה להתבסס על מאכלים עתירי סיבים תזונתיים כמו דגנים מלאים, ירקות טריים או מבושלים קלות וקטניות.

העלו בהדרגה את כמות המאכלים עתירי הסיבים התזונתיים, כדי לתת לגופכם שהות להתרגל לכך.
שתו כוס מים נקיים מדי שעתיים כדי להקל על מעבר הצואה ועל מנת לגרום לגופכם לתפקד בצורה חלקה יותר.

תסמונת המעי הרגיש עלולה לדלדל את כמות ה"חיידקים הידידותיים" במעיים. אכלו מזונות מוחמצים כמו יוגורט טבעי (לא ממותק) או כרוב כבוש מדי יום.

מזונות שיש להימנע מהם

הצעד הראשון בטיפול בתסמונת המעי הרגיש היא לבדוק אם בעייתכם נובעת מאלרגיה למזון כלשהו. עיינו בערך אלרגיה ורגישות למזון ובצעו את דיאטת האלימינציה המתוארת בו. אם תוכלו לקשר את התסמינים למזון או למזונות מסוימים, עשו כמיטב יכולתכם להימנע מאכילתם. שימו לב כיצד משפיעים עליכם מוצרי החלב – לקטוז מהווה פעמים רבות גורם מעורר לתסמינים הדומים לאלה המופיעים בתסמונת המעי הרגיש.

גם חיטה ומוצרים המכילים סוכר הם גורמים שכיחים לתסמינים אלה.
שומנים רוויים, מוקשים ומוקשים חלקית קשים לעיכול וגורמים להפרעות במעיים. הימנעו מאכילת בשר בקר, חמאה, מרגרינה ומזונות מטוגנים.

הימנעו גם ממאכלים הגורמים להיווצרות ליחה ובכך מעודדים הצטברות של רעלנים. בין המוצרים מעוררי הליחה נכללים חלב ומוצרי חלב, מזונות מטוגנים ומעובדים, קמח לבן ושוקולד.

קפאין, משקאות אלכוהוליים, מזון חריף וטבק גורמים לגירוי בציפוי הפנימי של הקיבה, הימנעו אפוא מצריכתם. חומרים אלה אף מגבירים את המתח הנפשי.
למרות שתזונה עתירת סיבים תזונתיים היא חיונית, הישמרו מפני סובין החיטה. סובין החיטה מעורר פעמים רבות תגובות אלרגיות אצל אנשים הסובלים מתסמונת המעי הרגיש. מאחר שמדובר בסיבים בלתי מסיסים, הם עלולים לגרום למעבר מהיר מדי של חומרי הפסולת במעיים. עדיף, במקום זאת, לאכול זרעי פשתה טחונים.

הימנעו משתיית משקאות צוננים שעלולים לעכב את העיכול ולגרום להתכווצויות של המעי.
במחקרים עדכניים נמצא כי אנשים רבים הסובלים מתסמונת המעי הרגיש רגישים לממתיק פרוקטוז. הימנעו אפוא מאכילתו או הגבילו את הכמות שאתם אוכלים.

המלצות לתזונה בריאה בנושא תסמונת המעי הרגיש מתוך הספר "תרופות סיניות ביתיות" מאת ד"ר ליהוא וואנג בהוצאת פוקוס

מה אסור?

• הימנעו משתיית אלכוהול או קפה, מאחר שמשקאות אלה עלולים לגרות את המצע של המעי, הרגיש ממילא.

• הימנעו מאכילה של מזון מטובל או מטוגן, כיוון שהוא מתעכל בקושי ועלול להכביד על מערכת העיכול.

• אל תרבו באכילה של מזון קר. חימום המזון בשעת עיכולו מצריך אנרגיה ומכביד על מערכת העיכול.

טיפול תזונתי

• אִכלו מנת יוגורט ביום (עדיף יוגורט מחלב עזים), כדי לשמר את החיידקים הידידותיים הנחוצים למערכת העיכול.

• ביצה עם חומץ:
המצרכים: 1 ביצה, 15 גרם ג'ינג'ר, 15 מ"ל חומץ אורז.
אופן ההכנה: הכינו מיץ מהג'ינג'ר והחומץ באמצעות מסחטת מיצים. טִרפו את הביצה. ערבבו את הביצה עם מיץ הג'ינג'ר. ערבבו היטב ובשלו במשך 5 שניות. שתו לאט את התערובת, פעם ביום, במשך 3 ימים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו