eat well

אגדה של פירות יער

Bookmark and Share
פירות יער התגלו כאלו המפצים על תזונה קלוקלת, עתירת שומן וחומציות. האם גרגרי היער, המשגעים בצבע היין העמוק הם אכן חיונים לבריאותנו?
פירות יער
פירות יער

אגדה של פירות יער

בשנים האחרונות התגברה המודעות לפירות יער ולסגולות המייחדות אותם. קבוצת פירות זו הכוללת בין היתר אוכמניות , חמוציות , דומדמניות ופטל מאופיינת לרוב בצבע בולט ובטעם חמוץ-מתוק גדלה במדינות בעלות אקלים קריר כדוגמת רוסיה וקנדה.  במאמר זה אציג בפניכם מספר השפעות של צריכת פירות יער מיני-רבות.


הפרדוקס הצרפתי

תרבות האכילה של הצרפתים כוללת ברובה צריכת בשר וגבינות עתירות שומן.
אחוז החולים במחלות לב בצרפת נמוך יותר בהשוואה למדינות שונות שבהן צורכים מזון המכיל פחות שומן. התשובה לפרדוקס הזה ככל הנראה נעוצה במרכיב חשוב נוסף בתרבות האכילה של הצרפתים והוא היין האדום שמלווה כל ארוחה.
בחיפוש אחר הקשר בין השניים מצא צוות חוקרים כי בענבים המשמשים להכנת יין אדום מצוי רכיב תזונתי (אשר מוכר בשם procyanidin) המספק הגנה מירבית לתאי הדם וכמו כן נמצא בכמות מספיק גבוהה ביין בכדי להיות גורם משמעותי, בניגוד להשערות שמדובר ברכיבים אחרים ובינהם האלכוהול עצמו.


חמוציות

פרי נוסף המשתייך לקבוצת פירות היער, מוכר בעיקר כפתרון טבעי להחלמה מדלקת בדרכי השתן ובמניעתה, אך לפרי האדום והקטן סגולות נוספות.
חוקרים מאוניברסיטת תל-אביב ומכון ויצמן גילו כי הפרי עשוי גם למנוע היווצרות רובד השן ואת מחלת החניכיים שנובעת כתוצאה מהצטברותו.
במסגרת מחקר שנערך בצ'ילה הצליחו חוקרים להראות את השפעת החמוציות על חיידק הנקרא הליקובקטר פילורי אשר נמצא בקיבתם של רוב בני האדם, אך רק עבור חלק מהאוכלוסיה הוא יכול להוות גורם לדלקת, כיב קיבה ואולקוס. המחקר בוצע בקרב ילדים ומסקנותיו מראים כי עבור ילדים ששתו מיץ חמוציות הייתה ירידה משמעותית בכמות החיידקים מסוג זה בקיבה.

עשו לנו לייק וקבלו את מיטב כתבות "Eatwell" ישירות לפייסבוק שלכם 

פירות יער

הינם מקור עשיר לנוגדי-חימצון (אנטי-אוקסידנטים) ואלו חיוניים לגופנו במאבק המתמשך נגד תהליכי החימצון השונים שפוגעים בתאי הגוף ומערערים את יציבותם לאורך הזמן. תהליכי החימצון הללו נובעים בעיקר ממקורות חיצוניים ובינהם קרינת השמש, זיהום אוויר ועישון. היתרונות העיקריים שבאספקת נוגדי-חימצון לגוף הן בהקטנת הסיכויים ללקות במחלות לב, דם וסרטן. יתרון נוסף ולא פחות חשוב הינו האטת קצב ההזדקנות של התאים בגוף.

אין ספק שהוספת פירות יער לתפריט התזונה היומי הינו רעיון מצוין ואף מומלץ!
היות ואת רוב פירות היער לא ניתן לגדל בארץ וישנם כאלו שכמעט ולא נמצאים בהישג יד, חברה שוויצרית הצליחה לרכז תמצית של מגוון פירות יער וזאת מבלי לפגוע בערכם התזונתי.

לפני שלושה חודשים החברה התחילה לייבא את הפתרון גם לישראל, לפרטים נוספים על פירות היער והתמצית לחצו כאן!

הדפסשלח לחברהוסף תגובה
תגובות
1. דוד (17/07/2016 00:55:38)
דרונט בניית אתרים