Laisha_Fly
Laisha_Fly

בישראל אוהבים פירות

צריכת הפירות בישראל מהגבוהות בעולם: 75 קילו בשנה לנפש. השבוע תפתח תערוכת החקלאות הבינלאומית "פרש אגרו משוב". כמה נתונים על ענף הפירות הישראלי שאספה עבורנו מועצת הצמחים ענף הפירות

צילום: משלוחי פירות מעוצבים

supherb_IN


צריכת הפירות בישראל מהגבוהות בעולם:  75 קילו בשנה לנפש

ב-10.6 תפתח תערוכת החקלאות הבינלאומית "פרש אגרו משוב". בשל עובדה זו, התפרסמו כמה נתונים על ענף הפירות הישראלי שאספה עבורנו מועצת הצמחים ענף הפירות:

ערך ייצור הפירות נאמד בכ-5 מיליארד שקל ומהווה 16 אחוז מהתוצר החקלאי בארץ; שטחי גידול הפירות בארץ משתרעים על פני 350 אלף דונם; כ-4,000 חקלאים מגדלים כ-700 אלף טון בשנה של 35 מיני פירות שונים; הצרכן הישראלי חובב פירות מובהק, צורך 75 קילו פירות בשנה לנפש, ומעדיף את הפירות המקומיים על פני המיובאים.

הצרכן הישראלי נחשב לחובב פירות מובהק, מעדיף את הפירות המקומיים על פני הפירות המיובאים בשל טעמם המשופר, וצורך כ-75 קילו פירות בשנה לנפש – נתון גבוה במיוחד, בהשוואה לצריכת הפירות במדינות אירופה וארה"ב. כך עולה מנתוני מועצת הצמחים המתפרסמים כעת, ערב פתיחת תערוכת החקלאות הבינלאומית "פרש אגרו משוב" 2014.

שטחי גידול הפירות בישראל משתרעים על פני כ-350 אלף דונם, מהגולן ומטולה ועד אילת. כ-4,000 חקלאים מגדלים בשנה  כ-700 אלף טון, של 35 מיני פירות שונים.  רובם מיועדים לשוקי ישראל, וחלקם (כ-125 אלף טון) נשלחים לייצוא. עיקר הפירות המיוצאים הם אבוקדו, תמרים, אפרסמון ומנגו.

ערך ייצור הפירות בישראל נאמד בכ-5 מיליארד שקל, ומהווה כ-16% מהתוצר החקלאי בישראל. שנת 2013 התאפיינה ביבולים נמוכים של רוב פירות הקיץ, ובמחירים סבירים לחקלאי. בחורף 2014 נרשמה בצורת חלקית, המחייבת צמצום כמות ההשקיה לפירות הקיץ בצפון רמת הגולן ובכל שטחי המטעים בגליל, מה שיביא להפחתה מסוימת ביבול. במטעי הגליל צפויה פחיתת יבול של כ-5%-10% .

במגוון הפירות הרחב המוצע לצרכן הישראלי ניתן למצוא גם פירות אקזוטיים, כמו פיטאיה, אננס, פסיפלורה, תות עץ ועוד.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו