bari14_Fly
Thymoquin_Fly

הקילר מספר אחד

מאת: ד"ר דינה ראלט, מדענית וחוקרת תהליכי השמנה
זמן קריאה: 2 דקות
Sunrider_Article

סוכר הוא הרעה החולה של תקופתנו ועל כך אין חולקים. ד"ר ריצ'רד ג'ונסון מציע לשים לב במיוחד לפרוקטוז שהוא הגורם העיקרי לדעתו בהשמנה, ביתר לחץ דם, סוכרת ובעוד שלל מחלות המאפיינות את חברת השפע שלנו.

בהרצאה שמיד תוכלו לצפות בה מביא ד"ר ג'ונסון מבט היסטורי המתאר את העלייה בהשמנה ובמחלות לב ומתאר גם את הקשר לחומצה אורית ולמטבוליזם של הסוכרים.

הסוכר הגרוע ביותר, אליבא דה ג'ונסון, הוא הפרוקטוז (הסוכר הרגיל מורכב משני סוכרים מחוברים: גלוקוז ופרוקטוז).

הפרוקטוז, המצוי בכמויות קטנות בפירות, אינו מזיק אולם כשהוא עובר עיבוד ונמצא במוצרים רבים הוא גורם לנזקים רבים. אחד מהם הוא הפיכתו המהירה לחומצה אורית הגורמת לעלייה בלחץ דם, עליה במחלות כליה, השמנה, סוכרת, עמידות אינסולין, מחלות לב או רעלת הריון. עוד על נזקי הפרוקטוז תמצאו במאמרו של ד"ר מרקולה.

ההשמנה בתרבות המערבית נמצאת בקורלציה לצריכת הסוכרים. ב- 1860 היתה שכיחות ההשמנה (BMI מעל 30) 1.6% אצל בני 50, ב- 1900 היתה שכיחות ההשמנה כבר פי 3 ועלתה בקצב מדאיג מאז.

בדומה חלה עליה גם ביתר לחץ דם. ב- 1900 היו 5% עם לחץ דם גבוה, ב- 1939 כבר היו 10% עם לחץ דם גבוה ובימינו מעל 30% מהמבוגרים הם בעלי לחץ דם גבוה.

מחלות לב היו בכלל נדירות לפני 1940. ב- 1950 היו 500 קרדיולוגים בארה"ב והיום יש 35,000 מהם והם מבצעים מעל מיליון ניתוחי לב בשנה.

נראה שאת כל הנתונים הנ"ל אפשר להסביר באמצעות נתון אחד מרכזי: העלייה בצריכת הסוכרים בדיאטה המערבית.

הסוכר, שהיה בעבר מצרך יקר, לא שימש לפני המאה ה-19מרכיב מרכזי בדיאטה של הכלל. באמריקה למשל השתמשו באותן שנים ב- 2 ק"ג סוכר בשנה. מאז כמובן עלתה צריכת הסוכר בצורה דרמטית, ובשנת 1900 הגיעה צריכת הסוכר האישית לכ- 40 ק"ג בשנה.

ומאז כמובן העלייה הדרמטית בצריכת הסוכר רק הולכת וגוברת. היום הדיאטה המערבית מכילה כמויות אדירות של סוכר (כ-70 ק"ג בשנה!) שהוא מזון חסר ערך תזונתי.

כאשר בוחנים את שכיחות הסוכרת מתקבלת תמונה דומה: ב- 1982 דווח על 2 מקרי סוכרת מבין 100000 אנשים, היום זה כבר כ- 10% מכלל האוכלוסיה וכ- 20% באוכלוסיה המבוגרת מעל גיל 60. משמע שכיום אחד מארבעה הוא או סוכרתי או במצב טרום-סוכרתי. התחזית הלא אופטימית היא שאחד משלושה ילדים יחלה בסוכרת שכן 10-20 אחוז מקלוריות תזונתם היומית מגיעה מסוכר.

אז קחו את כל האמור לעיל בחשבון והניחו לסוכר, ויפה שעה אחת קודם…

 

לאתר כמוני, חברים לבריאות

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. דינה ראלט

    התשובה שהייתי אומרת היא שאין תחליף…וכדאי לנסות להישאר קרוב לטבע מבחינת מתיקות מבלי לנסות להמתיק. לא םשוט…