eat well
רידמן בונה לכם קריירה

בואו לבחור מתוך מגוון תחומים מרתקים מעולם הרפואה המשלימה הנלמדים על-ידי מיטב המומחים מהארץ ומהעולם, רק במכללת רידמן
לפרטים נוספים לחצו כאן

ארכיון כתבות

צליאק ותזונה נכונה

צליאק ותזונה נכונה

מחלת צליאק הינה מחלה שהיום יותר ויותר רופאים מודעים לה. באמצעות בדיקת דם פשוטה יחסית מתגלה המחלה ואז הדרך קצרה לשיקום ולבריאות בהמשך החיים. אז מה מומלץ לאכול? כתבתה של ד"ר ריקי לנגברג-N.D נטורופתית.
תסמונת המעי הרגיז IBS

תסמונת המעי הרגיז IBS

אחד מכל חמישה אנשים סובל מתסמונת המעי הרגיז (IBS). ד"ר טל שחר N.D – מומחית בתזונה טבעית, עם כל הפרטים על התסמונת ועל הדרכים הטבעיות לטפל בה.
הצליאק הולך וגואה

הצליאק הולך וגואה

בישראל יש כ-20 אלף חולי צליאק, מסתבר שזה רק קצה הקרחון. הסברה היא שלפחות אחד מכל 100 סובל מהמחלה בישראל. האם זה רק המודעות שהולכת וגוברת? ומה הסיבות לעליה המטאורית במס' החולים?
ניקוי כבד בתקופת האביב

ניקוי כבד בתקופת האביב

כשם שהבית זקוק לטיפול שוטף אך מדי פעם גם לנקיון יסודי יותר, כך גם הגוף, ואין זמן מתאים יותר לכך מאשר האביב. הכבד הינו אחד האיברים החשובים ביותר בניטרול רעלים ופינוי פסולת מהגוף. כתבתה של שני ריף-פרופסורסקי, נטורופתית.
קריאטין – תוסף אנרגיה זמינה

קריאטין – תוסף אנרגיה זמינה

הקריאטין הוא חומר אורגני המצוי בתאי השריר, הוא גם אחד התוספים הנפוצים ביותר לצורך פיתוח מסת שריר. כיצד יש לצרוך אותו? מי זקוק לו? כל התשובות בכתבה של אריאל הרלב ספורט תרפיסט.
לזכור לא לשכוח!

לזכור לא לשכוח!

אחת התלונות הרווחות שאנו שומעים 'הזיכרון זה לא מה שהיה פעם', מה עושים? האם זה קשור לגיל? מסתבר שלא מחייב, גם צעירים סובלים מבעיה זו. מה עושים ואיך מתגברים על זה? כל התשובות בכתבה זו.
האם אתם כבר מוכנים לשפעת?

האם אתם כבר מוכנים לשפעת?

גם בחורף הקרוב צפויה השפעת להכות בנו, והפעם בתוספת המגפה הנוכחית. אז בואו להתעדכן ולהיזכר באמצעים ובפעולות שכדאי לנקוט רגע לפני שהשיעול, הנזלת, החום וכאבי הגרון מגיעים לבקר.
טיפים לאכילה בחוץ

טיפים לאכילה בחוץ

ארוחה טובה מחוץ לבית היא אחד האתגרים לשמירה על מערכת חיסונית בריאה. במסעדה עצמה, הזמנה נבונה ואכילה נכונה של המזון הן שאלה של כמות ואיכות גם יחד. הנה כמה עצות טובות שיש לזכור מאת ד"ר מארק ליפוניס.
דילמת האומניבור

דילמת האומניבור

הדילמה או הפרדוקס של האומניבור תוארה לראשונה ב-1976 על ידי הפסיכולוג פול רוזין מאוניברסיטת פנסילבניה במאמר "בחירת מזון על ידי חולדות, בני–אדם ובעלי חיים אחרים". מאמר חדש בנושא מתוך הספר "דילמת השפע".
דבש המאנוקה – כוח הריפוי של הטבע

דבש המאנוקה – כוח הריפוי של הטבע

דבש המאנוקה אינו מוכר בישראל. מקורו בניו-זילנד, והוא בעל סגולות בריאותיות ייחודיות ורבות עוצמה. טלי רויזמן – נטורופתית מוסמכת, מזמינה אותנו להתוודע ליתרונותיו של הדבש המופלא בכתבה הבאה.
מזון ודלקת

מזון ודלקת

אנחנו סופרים קלוריות, מדברים על שומן רווי ומה לא. אך על מדד הדלקת כבר שמעתם? מה הקשר בין עודף משקל לדלקת? מסתבר שלכל מרכיב בתזונה שלנו יש השפעה גם על תגבור או מניעת הדלקת, דבר המשפיע על בריאות הגוף כולו.
הכל אודות לחץ...

הכל אודות לחץ...

לצערינו, בתקופה הנוכחית רבים מאתנו התרגלו לראות בלחץ חלק בלתי נפרד משגרת החיים. אולם, מחקרים אחרונים מוכיחים שללחץ יש השפעות שליליות ארוכות טווח על בריאותנו ולכן עלינו להגן על גופנו מפניהן.
ערכם הבריאותי של נבטים

ערכם הבריאותי של נבטים

כל מה שרציתם לדעת על ערכם התזונתי והבריאותי של נבטים, איזה זרעים נהוג להנביט? מהו תהליך ההנבטה? אזהרות, ועוד בכתבתו של מרדכי הוכברג Ph.D,תזונאי.
ברזל אפשר גם לא מבשר

ברזל אפשר גם לא מבשר

המיתוס השכיח הוא שעל מנת לקבל ברזל צריך תזונה עשירה במזונות מן החי. אך האמת היא שהספיגה מהצומח לא פחות טובה. בבשר אכן יש ברזל אך יש גם זרחן ברמה גבוהה אשר מונעת את ספיגת הברזל בגוף.
דילמת השפע וחוש הטעם

דילמת השפע וחוש הטעם

מהו חוש הטעם? איך הוא משפיע עלינו בבחירת המזון? האם חוש הטעם שלנו אינו מדריך מספק להנחות אותנו מה אנחנו יכולים לאכול ומה לא? כתבה מרתקת מתוך הספר "דילמת השפע" מאת מייקל פולאן.
צמחי מרפא לחיזוק מערכת החיסון

צמחי מרפא לחיזוק מערכת החיסון

בצמחי המרפא השונים קיימים מרכיבים בעלי השפעות פיזיולוגיות שונות, המקנים לגוף מערך הגנה יעיל יותר כנגד גורמים שונים מעוררי מחלות. בואו להכיר מקרוב כמה מהם במאמר של גילית שטיינר.
חומצות שומן -  אומגה-3 ואומגה-6

חומצות שומן - אומגה-3 ואומגה-6

נוהגים לכנות חומצות שומן רב-בלתי-רוויות, כמו חומצות שומן מהקבוצות אומגה-3 ואומגה-6, בשם שומנים טובים. השומנים הרוויים, לעומת זאת, המצויים במיוחד בדברי מאפה וחטיפים (כמו עוגות וצ'יפס) נקראים שומנים רעים או מזיקים.
כל אחד והגרנולה שלו

כל אחד והגרנולה שלו

גרנולה היא פתרון תזונתי מצויין לארוחת בוקר מהירה, ארוחת ערב, כפריט מרכזי בארוחה או כתוספת. בשורה חדשה בעולם התזונה: מייגרנולה – האתר שבו כל אחד מרכיב את גרנולת חלומותיו ומקבל אותה באמצעות שליח. כן, זה כבר כאן...
כלכלת-בית אורגנית

כלכלת-בית אורגנית

משפחה המעוניינת לשנות את תפריטה היומי לבריא יותר ואיכותי יותר, יכולה לעשות זאת ללא הקצאת משאבים כלכליים רבים בהרבה, השינוי הוא שינוי תפיסתי ולאו דווקא כלכלי. פרטים נוספים בכתבה הבאה.
אנטי-אייג'ינג בדרך הטבע

אנטי-אייג'ינג בדרך הטבע

אנו חיים בעידן שבו המרדף אחר יופי ונעורים נצחיים הפך לחלק מחיינו ולמטרה שהדרך מקדשת את האמצעים. אם כך, מהם הפתרונות שיש לטבע להציע לנו? ומי הם הרדיקלים החופשיים? כתבתה של טלי רויזמן,N.D.
דרונט בניית אתרים