eat well

ויטמין M - חומצה פולית - פולאט - FOLATE

Bookmark and Share
מאת ד"ר ראובן ברק (M.D) וענת צחור מתוך הספר "מדריך מפה לריפוי טבעי" בהוצאת מפה
 
ויטמין M - פולאט -  FOLATE - חומצת פולית

מקורות לויטמין M :

ירקות ירוקי עלה או כבד. גם מיוצר במעי על ידי חיידקי מעי, אך בצורה פעילה פחות.

תפקידים של ויטמין M :

נעשה פעיל רק אחרי ספיגתו.

דרוש ביצירת כדוריות דם אדומות ולתפקוד תקין של מערכת העצבים. הוא חשוב בזמן זיהומים קשים, מחלות סרטניות והריון.

יעיל בטיפול בשלשול, פודגרה, דלדול העצם (אוסטאופורוזיס), אלצהיימר.

גורמי מחסור וסימפטומים של ויטמין M :

סימני מחסור: ירידה בתאבון, בחילה, שלשול, נשירת שיער, כאבים בפה ובלשון, עייפות, שינוי בכדוריות הדם האדומות; הפרעות נירולוגיות; מחסור בנשים בהריון יתבטא באחוז גבוה יותר של מומי מערכת העצבים בעובר. תרופות, כגון סוגי אנטיביוטיקה מסוימים, כימותרפיה, תרופות אנטי-אפילפטיות ותרופות הרגעה מסוימות גורמות לפירוקו. כך גם אלכוהול וחוסר ויטמין  B12.


מנה יומית מומלצת (RDA) של ויטמין M :

1 מ"ג

מידע אודות הספר "מדריך מפה לריפוי טבעי" בהוצאת מפה

מתוך 'כוח הצבע'- המדריך השלם לצריכת ירקות מ-5 קבוצות הצבע, בהוצאת מועצת הצמחים, ענף הירקות
בעריכת: מרב מור-אופיר, תזונאית קלינית .M.Sc
 

ירקות העשירים בפולאט (חומצה פולית)

ירק
(100 גר')**

פולאט
(מק"ג)

% מהמנה היומית
המומלצת*

פטרוזיליה

152

38%

שמיר

150

38%

אספרגוס מבושל

149

37%

תרד מבושל

146

37%

עולש

142

36%

חסה רומאית

136

34%

ברוקולי מבושל

108

27%

עירית

105

26%

פול מבושל

104

26%

ארוגולה (רוקולה)

97

24%

סלק מבושל

80

20%

כרוב סיני

79

20%

*מנה יומית ממוצעת מומלצת למבוגר

**ירק חי אלא אם מצוין אחרת

 
אין במידע המובא לעיל משום המלצה לשימוש, והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ פרטני עם איש מקצוע מוסמך מהתחום.
הדפסשלח לחברהוסף תגובה
דרונט בניית אתרים