eat well

זרחן - PHOSPHORUS

Bookmark and Share

מאת ד"ר ראובן ברק (M.D) וענת צחור מתוך הספר "מדריך מפה לריפוי טבעי" בהוצאת מפה

זרחן - PHOSPHORUS

מקורות לזרחן :

יוגורט, סרדינים, תרד, תירס, אגוזים, שיבולת שועל, שעורה, אפונה, גבינה, בטטה, אספרגוס.

תפקידים של זרחן :

בניית שלד, תפקוד תקין של שרירים ומערכת העצבים.

גורמי מחסור וסימפטומים של זרחן:

באנשים בריאים שתזונתם מאוזנת נדיר למצוא הפרעות במינרלים אלה.

נזקים מעודף של זרחן :

גרד בעור, עיניים אדומות, כאבי עצמות, רמות נמוכות של סידן בדם, הסתיידות עורקים ובעקבותיה מחלות כלי דם ולב, הגלדה איטית של פצעים.

מנה יומית מומלצת (RDA) של זרחן :

במבוגרים- 800 מ"ג ליממה

אין במידע המובא לעיל משום המלצה לשימוש, והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ פרטני עם איש מקצוע מוסמך מהתחום.

מידע אודות הספר "מדריך מפה לריפוי טבעי" בהוצאת מפה

הדפסשלח לחברהוסף תגובה
דרונט בניית אתרים