eat well

מגנזיום - MAGNESIUM

Bookmark and Share

מאת ד"ר ראובן ברק (M.D) וענת צחור מתוך הספר "מדריך מפה לריפוי טבעי" בהוצאת מפה

מגנזיום - MAGNESIUM

מקורות למגנזיום :

ירקות כהים, אגוזים, גרעינים, קטניות, מוצרי סויה, בעיקר קמח סויה וטופו, שקדים, אגוזי פקאן, ערמונים, אגוזי קשיו ואגוזי ברזיל, דגנים מלאים, סובין, נבט חיטה, דוחן, אורז חום, אבוקדו, מישמש מיובש, מרק עם עצמות.

תפקידים של מגנזיום :

בעל תפקיד במטבוליזם של מינרלים אחרים. הוא חשוב גם לתפקוד תקין של הלב, כלי הדם, העצבים, השרירים והמעי. אפשר לאבדו בשתן, בצואה ובזעה. הוא מסייע לטיפול במחלות ריאה, מרחיב כלי דם, מזרז החלמה מניתוחי לב ומזיהומים קשים.

גורמי מחסור וסימפטומים של מגנזיום :

תיתכן בעיה בספיגה שלו (כגון במרבים לשתות אלכוהול) או אובדן מוגזם שלו בעת נטילת תרופות משתנות או אנטיביוטיקה, בעת זיהומים ובאנשים עם רמת סידן נמוכה.

נזקים מחוסר של מגנזיום :

טרשת כלי הדם, אבני כליה, הפרעות קצב, כאבי וסת, אנגינה פקטוריס, אלכוהוליזם, יתר לחץ דם, תסמונת העייפות הכרונית, אסתמה, אפילפסיה, דלדול עצמות, אוטיזם, חרדות, היפראקטיביות, הפרעות שינה, תסמונת קדם-וסתית, התכווצויות שרירים.

מנה יומית מומלצת (RDA) של מגנזיום :

גברים-350 מ"ג

נשים-300 מ"ג

בהריון והנקה-450 מ"ג

מידע אודות הספר "מדריך מפה לריפוי טבעי" בהוצאת מפה

תכולת מגנזיום במזונות נבחרים

מידע נוסף מאת ד"ר אטקינס מתוך הספר "עוצמת הריפוי של תוספי התזונה" בהוצאת פוקוס

מגנזיום: המינרל החשוב ביותר ללב

הוכח מבחינה מדעית, כי מגנזיום (magnesium) הוא המינרל החשוב ביותר לבריאות הלב. מעל ל-300 אנזימים שונים בגוף תלויים במינרל זה. עם זאת, כ-80% מהאמריקנים אינם צורכים כמות מספקת של מגנזיום. גרוע מכך, מעטים הקרדיולוגים שנוהגים לרשום את המינרל כדבר שבשגרה. אין פלא שמחלות הלב נפוצות כל כך.

רפואה טבעית

מכל עבר אורבת לנו סכנה אמיתית לאובדן מגנזיום. המינרל כמעט נעלם כליל מהמזון המהיר ועתיר הסוכר, המהווה כ-35% מתפריטו של האדם הממוצע כיום. היבול גדל באדמה שבה הולכת ומדלדלת כמותו של המינרל. גופנו מרוקן את מאגריו הדלים במאמץ לנקות את עצמו מערפיח, טפילים ורעלנים רבים נוספים. ההזעה והמתח סוחטים את הכמות שעוד נותרה, וכך עושות גם התרופות המשַתנות ותרופות נוספות. נראה כי אצל רובנו, חסר במגנזיום הוא בלתי נמנע. הגיל מחמיר עוד יותר את המצב. ככל שאנו מזדקנים, אנו סופגים פחות חומרי תזונה, ביניהם גם מגנזיום, מהמזון. בשל בעיות שיניים, ייתכן שנימנע מאכילת אגוזים, זרעים ומזון אחר המהווה מקור למינרל, וקרוב לוודאי שניטול יותר תרופות שמורידות את רמתו בגופנו.

למגנזיום יש נגיעה כמעט בכל היבט של בריאותנו. עם זאת, בשל היותו גורם מרכזי בקיומן או היעדרן של בעיות לב, בחרתי לפתוח דווקא בנושא זה.

מחלות לב וכלי דם

כקרדיולוג, מזדמן לי לראות יותר אנשים הסובלים ממחלות לב מאשר מכל מחלה אחרת. אני משער שכ-98% מהם זקוקים למגנזיום וכולם יכולים להפיק ממנו תועלת. עם זאת, רק קומץ מהחולים קיבלו הנחייה מהרופא הקודם שלהם ליטול מגנזיום. הסיכום הבא מתאר מה ניתן להשיג באמצעות נטילה יומית של התוסף, והוא דומה יותר לרשימת המשאלות של אדם הסובל ממחלת לב.

• קצב לב בלתי סדיר הופך לסדיר יותר.

• חל שיפור ביתר לחץ הדם.

• הגוף שומר על איזון טוב יותר של אשלגן, מינרל נוסף שיש לו חשיבות עבור מערכת הלב וכלי הדם.

• הלב שואב נפח גדול יותר של דם ללא צורך בחמצן נוסף.

• כלי דם מכווצים הופכים לרפויים ומאפשרים לדם לזרום ביתר חופשיות.

• תדירות הכאבים הנובעים מתעוקת חזה יורדת.

• המינרל אינו מאפשר לטסיות הדם* להיצמד זו לזו ובכך מקטין את הסיכון להיווצרות של קרישי דם החוסמים את העורקים.

• רמת ה-HDL (הכולסטרול ה"טוב") עולה ורמת ה-LDL (הכולסטרול ה"רע") יורדת.


למידע נוסף אודות הספר "עוצמת הריפוי של תוספי התזונה" בהוצאת פוקוס

מתוך 'כוח הצבע'- המדריך השלם לצריכת ירקות מ-5 קבוצות הצבע, בהוצאת מועצת הצמחים, ענף הירקות
בעריכת: מרב מור-אופיר, תזונאית קלינית .M.Sc

ירקות העשירים במגנזיום

ירק
(100 גר')**

מגנזיום
(מ"ג)

% מהמנה היומית
המומלצת*

תרד מבושל

87

24%

בזיליקום

81

22%

ארטישוק מבושל

60

16%

שמיר

60

16%

פטרוזיליה

55

15%

ארוגולה (רוקולה)

47

13%

פול מבושל

43

12%

עירית

42

11%

לוביה מבושלת

41

11%

אפונה ירוקה מבושלת

39

11%

במיה מבושלת

36

10%

*מנה יומית ממוצעת מומלצת למבוגר

**ירק חי אלא אם מצוין אחרת


תכולת מגנזיום במזונות נבחרים

אין במידע המובא לעיל משום המלצה לשימוש, והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ פרטני עם איש מקצוע מוסמך מהתחום.

לאינדקס מחלות

לפורום תזונה בריאה

לאינדקס מתכונים בריאים


 

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים