eat well

אנרגטיקה של קטניות

Bookmark and Share

טבלאות המזון נועדו לאפשר בניית תזונה נכונה המותאמת למבנה האישי של האדם. על מנת להשתמש בהן נכון יש להתבסס על נתונים אישיים כמו: מצבים של חוסר (יין, יאנג, דם, צ'י, תמצית), או מצבי עודף (לחות, ליחה, חום, קור). חשוב גם לדעת אם ישנם איברים עם פתלוגיה המצריכה טיפול.

המזונות בטבלה ערוכים בסדר אלפביתי.

מזון טמפרטורה טעם איברים מושפעים מחזק פעולות נוספות
אפונה נייטרלי מתוק טחול, קיבה יין משתן
חומוס נייטרלי מתוק לב, קיבה צ'י, יין, דם מחזק, מניע
טופו  קריר מתוק מעי גס, טחול, קיבה יין מקרר, מוציא רעלים
מאש (שעועית מונג) קריר מתוק לב, קיבה יין מקרר
סויה צהובה קריר מתוק מעי גס, טחול צ'י, יין מקרר, מניע דם, פותר לחות חמה
סויה שחורה נייטרלי מתוק כליה, טחול יין משתן
עדשים נייטרלי מתוק לב, כליה, טחול, קיבה יין, צ'י פותר לחות, משתן
פול נייטרלי מתוק כליה, טחול צ'י מחזק, מניע
שעועית אדומה נייטרלי מתוק כליה יין, דם פותר לחות, מקרר
שעועית אדזוקי (לוביה אדומה) נייטרלי מתוק, חמוץ לב, כליה, מעי דק יין, דם פותר לחות, מוציא רעלים, משתן
שעועית לבנה קריר מתוק כבד, ריאות יין מחזק
שעועית שחורה חמים מתוק כליה יין , דם משתן

מידע אודות הספר "מדריך מפה לריפוי טבעי" בהוצאת מפה

לכתבה חמשת האלמנטים - חמשת הטעמים

לאינדקס מחלות

לפורום תזונה בריאה

לאינדקס מתכונים בריאים

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים