eat well

אנרגטיקה של גרעינים, זרעים ואגוזים

Bookmark and Share

טבלאות המזון נועדו לאפשר בניית תזונה נכונה המותאמת למבנה האישי של האדם. על מנת להשתמש בהן נכון יש להתבסס על נתונים אישיים כמו: מצבים של חוסר (יין, יאנג, דם, צ'י, תמצית), או מצבי עודף (לחות, ליחה, חום, קור). חשוב גם לדעת אם ישנם איברים עם פתלוגיה המצריכה טיפול.

המזונות בטבלה ערוכים בסדר אלפביתי.

מזון טמפרטורה טעם איברים מושפעים מחזק פעולות נוספות
אגוזי מלך חמים מתוק כליות, ריאות יין, יאנג, צ'י מחמם, פותר ליחה
בוטנים נייטרלי מתוק ריאות, טחול יין מלחלח
גרעיני דלעת נייטרלי מתוק, מר מעי גס, טחול צ'י מניע
גרעיני חמנייה נייטרלי מתוק טחול צ'י פותר לחות
חלב קוקוס חמים מתוק כליות, טחול יין מחמם
ערמונים חמים מתוק כליות, טחול, קיבה יאנג מניע דם
פיסטוק נייטרלי מתוק, חמוץ, מר כליות, כבד יאנג מוציא נוזלים
צנובר חמים מתוק מעי גס, כבד, ריאות יין מניע דם, מחמם
קוקוס חמים מתוק כליות, טחול צ'י, יין מחזק, מניע, מלחלח
שומשום לבן נייטרלי מתוק כליות, כבד יין מחזק
שומשום שחור נייטרלי מתוק כליות, כבד יין, דם מחזק, מניע, מטהר
שקדים נייטרלי מתוק ריאות צ'י, יין פותר ליחה

מידע אודות הספר "מדריך מפה לריפוי טבעי" בהוצאת מפה

לכתבה חמשת האלמנטים - חמשת הטעמים

לאינדקס מחלות

לפורום תזונה בריאה

לאינדקס מתכונים בריאים

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים