eat well

מזונות טובים לתִרגול יוגה

Bookmark and Share

מזונות טובים לתִרגול יוגה

• פירות מכל הסוגים, במיוחד מתוקים, שנאכלים טריים ושלמים.

• כל הירקות מלבד כמות מוגזמת של בצל ושום.

• דגנים מלאים מכל הסוגים ובמיוחד אורז, חיטה ושיבולת שועל.

• קטניות בכמויות מתונות. אפשר לאכול יותר קטניות שאין להן תכונות כבדות, כמו מאנג, אדוקי או טופו.

• אגוזים וזרעים כמו שקדים, קוקוס, אגוזי מלך, פקאן ושומשום, ובלבד שלא יהיו קלויים מדי או מלוחים מדי.

• שמנים טבעיים צמחיים טובים כמו שומשום, זית וחמניות וגם חמאה וגהי (חמאה מזוקקת).

• מוצרי חלב מפָרות שטופלו היטב, ובמיוחד חלב, גהי, יוגורט וגבינת קוטג'.

• סוכרים טבעיים כמו סוכר גולמי (ג'אגרי), דבש, סירופ מייפל ומולסה.

• תבלינים מתוקים כמו זנגביל, קינמון, הל, שומר, כמון, כוסברה, כורכום, מנטה, ריחן וחילבה.

• תה צמחים, מים טבעיים ומיצי פירות (במיוחד מים עם לימון או ליים).

• אוכל שמכינים אותו באהבה ובמודעות.


צילום: יוגה-סטודיו

מאכלים שיש להימנע מהם (או לצמצם את השימוש בהם)

• בשר ודגים וביצים מכל הסוגים.

• מזון מלאכותי מעובד וג'אנק פוד מכל הסוגים.

• מזון משומר, מלבד פירות ועגבניות ששומרו בתהליך טבעי.

• שמנים שאיכותם ירודה, שומן מן החי ומרגרינה.

• מוצרי חלב מחוות מתועשות.

• שום, בצל ומזון מתובל יתר על המידה.

• מזון מטוגן מכל הסוגים.

• סוכר לבן וקמח לבן.

• ממתיקים וחומרי טעם וריח מלאכותיים.

• כל מזון מבושל מדי, ישן, קשה או מבושל שנית.

• אלכוהול, טבק וסמים ממריצים אחרים.

• מי ברז או משקאות מלאכותיים.

• כל מזון שעבר הקרנה ובישול במיקרוגל.

• מזונות שהם תוצר של הנדסה גנטית.

• אכילה בסביבה מופרעת או מהירה מדי.

למידע נוסף אודות הספר "יוגה ואיורוודה" בהוצאת פוקוס

לכתבות נוספות בנושא יוגה ואירווודה

לאינדקס מתכונים בריאים

לפורום תזונה בריאה

לאינדקס ויטמינים ומינרלים

הדפסשלח לחברהוסף תגובה
דרונט בניית אתרים