PassoverFocus_Fly
Thymoquin_Fly

תחליפים בריאים והומנים לעוגת גבינה

מאת: טליה לוין, יועצת בריאות הוליסטית
זמן קריאה: 2 דקות
לכבוד חג השבועות, טליה לוין תתייחס לנושא השנוי במחלוקת של צריכת מוצרי חלב והפעם מזווית ראייה מיוחדת. טליה תציין בפנינו מזונות העשירים בסידן לשילוב בתזונה היומית שלנו ותיתן לנו מתכון טבעוני משגע לעוגת "גבינה" Raw.

מסתבר שחלב אם עדיף על פני תמ"ל, גם אם את חולה. צילום: pixabay

PassoverFocus_IN

כיום רבים מודעים שמוצרי חלב לא בריאים כמו שגורמים לנו להאמין ואין קשר בין חלב לסידן ולעצמות חזקות.

אבל גם אם נשים את נושא הבריאות בצד… חשבו על העינוי שהפרות החפות מפשע עוברות. הפכנו אותם למכונות חלב. הן חולות (פצעים בעטינים, מרוב חליבה ומפוצצות באנטיביוטיקה), מדוכאות (לא רואות את אור השמש, לא נמצאות במרעה ולא אוכלות דשא), מקבלות יחס לא אנושי (רוב הזמן עומדות בצואה של עצמן, פרות רבות בקושי יכולות לעמוד מאחר והן כל כך מלאות חלב), מוזנות באוכל שלא טבעי להן ומפוצצות בהורמונים וכימיקלים כדי להגביר את תנובת החלב.

האם אתם באמת רוצים את הנוזל הלבן הזה מלא בעבדות, הורמונים ואנטיביוטיקה בגופכם ובגוף ילדיכם? אני בהחלט לא!

אז מה עושים?

חלב ובמוצרי חלב אינם הכרחיים ולמעשה עלולים להזיק לבריאותנו. אכלו דיאטה בריאה של ירקות, עלים ירוקים (מלאות בסידן), מזונות-על (סופרפודס כגון זרעי צ'יה), פירות, אגוזים (שקדים), זרעים (טחינה), דגנים מלאים, קטניות וקבלו שפע שמש (קריטי לספיגת סידן, בלי מסנן קרינה). ואם בכל זאת רוצים מוצרי חלב, עדיף לאכול מוצרי חלב עיזים אורגנים.

תזונה בריאה לא אומר שצריך לוותר על האהבות שלנו!

אפשר גם ליהנות מעוגות "גבינה" וגם לנהוג בחמלה ואהבה כלפי בעלי החיים.
דמיינו איך זה מרגיש לחיות כשכל הקלפים פתוחים. כשיודעים שאין מקומות אפלים שאנחנו לא רוצים לפתוח…

להלן מתכון טבעוני ואלוהי לעוגת "גבינה" מדהימה.
בלי סוכר, בלי ביצים, בלי סויה, ובלי גבינה
אבל עם הרבה אהבה!

עוגת "גבינה", RAW, טבעונית וסופר טעימה

מצרכים לבצק:

2 כוסות פקאן
1 כוס תמרים מגולענים

למלית:

2\1 כוס אגוזי מקדמיה
2\1 כוס אגוזי קשיו
4\1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כוס מים
4\3 כוס תמרים מגולענים
1 כף גדושה שמן קוקוס
גרידת לימון אחד
קורט מלח הימלאיה

אופן הכנת הבצק:

טחנו את הפקאנים במעבד מזון, הוסיפו את התמרים וערבלו עד שהתערובת מתאחדת לכדור או דביקה מספיק (ייתכן ותצטרכו להוסיף תמרים).

רפדו תבנית עגולה בניילון נצמד ובעדינות השטיחו את הבצק על התחתית והצדדים.

המלית:

ערבלו את כל הרכיבים בבלנדר, עד קבלת מרקם אחיד.
העבירו את התערובת לבצק והקפיאו כשעתיים.
לאחר שהעוגה קפאה, הפכו את העוגה על צלחת, הורידו בעדינות את הניילון הנצמד
והעביר לצלחת. שמרו במקרר.

קישוט:

פרוסות לימון, תותי גוג'י או מחית מתותי גוג'י,עלי נענע.

מאחלת שננהג עם כל החיות כפי שאנחנו נוהגים עם חיות המחמד שלנו.
חג שבועות שמח
טליה לוין

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. שי פישר

    בעצם יש לנו תערובת של תמרים ואגוזים ומעליה עוד תערובת של תמרים ואגוזים.
    זה אולי טעים מאוד, אבל אני לא מבין מדוע זה דווקא תחליף לעוגת גבינה, ולא, למשל, פאי לימון או פבלובה?