supherb_Fly
himalayaKrem_Fly

עוגת גבינה ובלינצ'ס- האם יספקו לכם סידן?

מאת: ציונה מלמן, שפית בגישת ה- Raw Food
זמן קריאה: 3 דקות
Thymoquin_In

עוגת גבינה ובלינצ'ס – האם יספקו לכם סידן?

כילדה בזימבבווה צרכתי כמו כל ילד בסביבתי, כמויות גדולות של מוצרי חלב. תמיד נאמר לנו שחשוב לשתות חלב ולאכול גבינה! ואני אהבתי את גבינת הצ'דר שלי בכריך העגבנייה. אבל אז החלו כל בעיות הבריאות שלי להחמיר ואחרי שהרבה אנשים הזהירו אותי שהמקור יכול להיות מוצרי החלב החלטתי לוותר עליהם ולהתחיל במחקר מעמיק בנושא.

עם ההימנעות ממוצרי חלב התבהר לי שמוצרי החלב אחראים למרבית הבעיות שסבלתי מהן ושלמעשה מוצרי החלב לא באמת מספקים לנו את סידן שנספג בגופינו, כמו שיצרני החלב טוענים. מקוצר היריעה לא אוכל לכלול כאן את כלל המאמרים המדעיים שפורסמו בנושא אבל אשתדל לצטט כמה מחקרים רפואיים שנעשו בנדון.

מחקרים רפואיים הראו כי "יש קשר ישיר בין מוצרי חלב לבין סוגים רבים של סרטן, אסטמה, ADD, ADHD, מחלות הקשורות בהחלשת מערכת החיסון, אלרגיות , דלקות , דלקות מפרקים, עליה במשקל, מחלות ילדים, ועוד הפרעות מטבוליות וקליניות רבות אחרות" זאת ע"פ ד"ר אדיאל תל-אורן במאמרו בנושא. אני ממליצה בחום לקרוא את המאמר במלואו אך אציין כמה נקודות חשובות מתוכו כאן:

מחקר: האם קיים קשר בין חלב לעצמות חזקות?

 

"גם כאשר צורכים 1400 מ"ג סידן מדי יום ניתן לאבד עד 4% מצפיפות העצם בשנה, זאת כאשר צורכים הרבה פרוטאין בתפריט היומי". (American Journal of clinical Nutrition 1979:324)
על הקשר בין פרוטאין מין החי וספיגת הסידן ניתן לקרוא בהרחבה במאמרו של ד"ר תל אורן.

 

"לאחר סקירה של 34 מאמרים שפורסמו ב-16 מדינות חוקרי אוניברסיטת ייל מצאו כי המדינות עם שיעורי האוסטופורוזיס הגבוה ביותר – כולל ארה"ב, שבדיה ופינלנד – הן המדינות שבהן אנשים צורכים את השיעור הגבוהה ביותר של חלב, בשר  ומזון מן החי".

"כמו כן נמצא כי אפרו אמריקאים, אשר צורכים, בממוצע, יותר מ-1000 מ"ג של סידן ליום, יש סיכוי גבוה פי תשע ללקות בשברי אגן בהשוואה לשחורים דרום אפריקאים, אשר תצרוכת הסידן היומית שלהם היא רק 196 מ"ג”. ע"פ ד"ר ג'ון מק'דוגל.

בנוסף לאפקטים המזיקים שהוזכרו למעלה,"חלב עלול להיות נגוע ברמת שונות של שאריות אנטיביוטיקה, הורמונים, הורמוני גדילה, ושאר חומרים כימים כמו דיאוקסין שהינו אחד החומרים הרעילים ביותר הידועים לאדם".

 

מה כן ניתן לעשות כדי לשפר את חוזק העצם על פי המחקר:

1. יש לצרוך כמויות מספקות של ויטמין D – ניתן לגלות את רמת ויטמין ה-D בגוף בבדיקת דם פשוטה ולצרוך תוספי תזונה בהתאם או להשלים ע"י חשיפה מבוקרת לשמש.

2. להימנע או לצמצם למינימום צריכת פרוטאין שמקורו מן החי.

3. לצמצם את צריכת האלכוהול למינימום.

4. לצמצם את צריכת המלח – הסודיום שבמלח מוציא את הסידן מהעצמות. כמו כן יש לצרוך מלח ים אטלנטי מאיכות טובה מחנויות טבע.

5. להימנע לחלוטין מעישון.

6. פעילות ספורטיבית –  זהו הגורם החשוב ביותר בבניית עצמות חזקות יותר, חשוב יותר מכל גורם אחר.

7. אם יש בכוונתכם לצרוך מוצרי חלב, מומלץ בהחלט לקנות מוצרים אורגניים אשר אינם מכילים שאריות רעלים, וכמו כן לנסות חלב כבשים או חלב עיזים אשר קלים יותר לעיכול עבור אנשים רבים.

 

מתכון לקרם שקדים, תמרים ותפוחים לבלינצ'ס

 

תיצרו חביתיות בלינצ'ס, עדיף מקמח מלא. אפשרות טובה יותר תהיה להשתמש בקמח כוסמין או קמח כוסמת. זה גם יתאים לאלו הסובלים מאלרגיה לחיטה או מצליאק.

 

רכיבים: 

1 כוס של שקדים שהושרו במים לשמונה שעות. לשטוף היטב.
6 תמרים רכים מגולענים מסוג מג'הולים (אם התמרים אינם רכים, יש לשים אותם במים פושרים עד שיתרככו)
2 תפוחים קלופים חתוכים לחתיכות גסות
רבע כפית מלח
כפית קינמון (לפי הטעם)
כף מיץ לימון טרי
קורט של אבקת ציפורן
כוס מים

 

אופן ההכנה:

 

1. שימו את כל המצרכים בבלנדר חזק וערבלו היטב עד לקבלת תערובת חלקה ומרקם קטיפתי. הוסיפו עוד מים לפי הצורך.

 

2. מלאו את החביתיות בקרם. אפשר להוסיף פרוסות תפוחים, תותים או כל פירות יער אחרים. ניתן להכין את הקרם מראש ולשמור במקרר למשך יום עד יומיים.

 

תחליפים שונים מעניינים:

 

* במקום שקדים, אפשר להשתמש באגוזי פקן. הם קלים יותר לערבול ולא צורכים השרייה מוקדמת.

* אפשר להוסיף 1/4 כפית של הל טחון

* ניתן לטחון פירות נוספים לתערובת הקרם כגון מנגו טרי, פאפיה.

* אפשר להוסיף תותי יער או תותים לתערובת בבלנדר (צבע התערובת ישתנה בהתאם). אפשר לשחק עם פירות שונים בכדי לקבל צבעים שונים (גם טעים וגם מעניין לעיין).

* הפירות יער שאני הכי אוהבת נקראים דומדמניות שחורות שניתן לרכוש אותם בכל סופר במחלקת הקפואים.

* אפשר במקום להגיש את הקרם עם החביתיות, למרוח אותו על חתיכות תפוחים או להשתמש בו כמטבל לתותים.

מתכון לגלידת בננה

1. קלפו בננות והקפיאו אותן בתוך שקיות ניילון או בתוך כלי פלסטיק, לפחות לשני ימים רצופים. קחו בחשבון לפחות בננה אחת לכל סועד.

 

2. חיתכו את הבננות לחתיכות קטנות, שימו אותן בתוך מעבד המזון עם להב S ממתכת או בלנדר חזק, וערבלו עד שתערובת תהיה חלקה ובמרקם קטיפתי.

אפשר לשחק עם הטעמים: נסו גרעיני ווניל, אבקת קקאו או אבקת חרובים, פירות יער קפואים, תותים קפואים וכו'. אפשר להכין חלק מהכמות ללא תוספות וחלק עם תוספות ולהגיש ביחד. לאכול מיד.

 

מתכון לרוטב שוקולד

רכיבים:

2 בננות
8 תמרים רכים
3 כפות אבקת חרובים (פחות או יותר, לפי העדפתכם)
1 כף של אבקת קקאו או קפה פילטר (רשות)

אופן הכנה:

 

לערבל עד קבלת רוטב עשיר ובמרקם של קרם. אפשר לשפוך את הרוטב שוקולד על גלידה או לעשות שכבות של בננות ותותים שביניהן רוטב השוקולד בכוסות זכוכית. תנו דרור לדמיון שלכם ותיהנו.

 

לאתר של ציונה מלמן,

 

האם גם אתם הפסקתם לצרוך מוצרי חלב כתוצאה מבעיה בריאותית? נשמח אם תשתפו אותנו. 

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו