Thymoquin_Fly
supherb_Fly

שתהייה לכם שנה טבעונית

מאת: נירה שניידר, מומחית להרזיה וריפוי טבעי
זמן קריאה: 3 דקות
השנה החדשה מביאה הזדמנות להתחיל מבראשית: להחליף הרגלי אכילה ואורח-חיים מזיקים ומחלישים, בהרגלים בריאים פיזית ונפשית. נתחיל את השינוי בערב החג בסעודת גורמה מענגת, שכולה על טהרת הטבעונות?
Thymoquin_In

שתהייה לכם שנה טבעונית

השנה החדשה עומדת בפתח, ומביאה עמה הזדמנות להתחיל מבראשית: להחליף הרגלי אכילה והרגלי אורח-חיים מזיקים ומחלישים, בהרגלים בריאים פיזית ונפשית. מדוע לא להתחיל את השינוי כבר בערב החג ולקבל את השנה בסעודת גורמה מענגת, שכולה על טהרת הטבעונות? שהרי היתרונות הבריאותיים והקולינרים של הטבעונות ידועים מקדמת דנא, ובשנים האחרונות נפוצה הבשורה בארץ ובעולם כולו.

לפניכם סדרת מתכונים המהווים תחליף בריא וטעים לארוחה המסורתית, שבדרך-כלל  כוללת מוצרים מן החי (בשר, דגים, עוף, ביצים וגבינות), כמו גם פחמימות פשוטות, סוכר לבן וקמח לבן- אשר מכבידים על הגוף ומערכותיו ומזיקים לבריאות האדם, לבעלי-החיים ולסביב. הנה הזדמנות לקבל את פני השנה החדשה- אחרת. 

עוגת גזר וסילאן
עוגה משובחת וחגיגית, דומה בטעמה לעוגת דבש

עוגת גזר וסילאן (צילום: נירה שניידר)
עוגת גזר וסילאן (צילום: נירה שניידר)

מצרכים

לעוגה:

1/4 כוס סילאן טבעי, ללא תוספים
1/2 כוס רסק תפוחי-עץ טבעי ללא תוספים או תפוח מרוסק בבלנדר עם מעט מים (ניתן להכפיל את הכמות, לקבלת עוגה רטובה יותר)
3 כפות סירופ מייפל
1/2 כוס גזר, קלוף ומגורר (2 גזרים קטנים או אחד גדול)
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית חומץ
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1 חופן אגוזי מלך, קצוצים גס
5-6 תמרים מסוג מג'הול, קצוצים לקוביות קטנות
1/4 כפית שורש ג'ינג'ר טרי, מגורר בפומפיה

לציפוי:

1 כף טחינה גולמית משומשום מלא
3 כפות סירופ מייפל
1 כפית אבקת קקאו של Sun Line

אופן ההכנה:

העוגה:

1. ערבבו סילאן, רסק תפוחים, חומץ ומייפל עד לקבלת תערובת אחידה
2. הוסיפו גזר וג'ינג'ר וערבבו
3. בקערה נפרדת, ערבבו קמח קינמון וסודה לשתייה והוסיםו בהדרגה לחומרים הרטובים
4. הוסיםו אגוזים ותמרים וערבבו בתנועות עטיפה עדינות
5. צקו לתבנית אינגליש קייק/קוגלהוף/תבניות מאפינס קטנות
6. לאפות בחום של 250 מעלות כ – 25- 30 דקות

הציפוי:

ערבבו טחינה גולמית, סירופ מייפל ואבקת קקאו,עד קבלת ממרח סמיך.
מרחו את הציפוי כאשר העוגה קרה.

 

שוקולד טבעוני משובח

הנכדה שלי מעידה, ש"לשוקולד הזה יש טעם של החלומות". אני מסכימה איתה.

מצרכים:

1/4 כוס אבקת קקאו רצוי של Sun Line
1/6 כוס אגבה
1/3 כוס חמאת קקאו/שמן קוקוס
1/3 כוס טחינה משומשום מלא או חמאת שקדים
1 כף אבקת מקאה (להשיג בחנויות טבע)
חצי כפית תמצית ווניל נוזלית, טבעית
קמצוץ מלח

הוראות הכנה:

ממיסים את חמאת הקקאו/שמן קוקוס בסיר קטן על הכיריים.
בקערה גדולה, מערבבים את כל החומרים.
יוצקים לתבנית (רצוי סיליקון) בצורות הרצויות.
מקפיאים כשעתיים.


 

מתכונים אלה יכולים לשמש בתור מנות ראשונות, עיקריות או תוספות. המתכונים דורשים קצת השקעה אבל בהחלט משתלמת. נסו ותווכחו.

גלילות חצילים ממולאים בגבינת אגוזי קשיו
8 – 10 גלילות

צילום: נירה שניידר
צילום: נירה שניידר

מצרכים

1 חציל גדול
גבינת אגוזי קשיו
מנדולינה – (מכשיר חיתוך)

לפרוס את החציל במנדולינה או בעזרת סכין לפרוסות דקות (כחצי ס"מ) לאורכם.
לצלות  את הפרוסות על מחבת או בתנור בחום גבוה עד לקבלת גוון זהוב.
(לא לצלות את החצילים יותר מדי, כי אחרת קשה לגלגל אותם. הם ממשכים להתרכך גם אחר הצלייה)

גבינת אגוזי קשיו
250 גר'

צילום: נירה שניידר
צילום: נירה שניידר

מצרכים

3/4 כוסות אגוזי  קשיו,מושרים ללילה
1 כף  שבבי שמרי בירה/ כף מיסו לבן
קורט מלח
1 כף שמן קוקוס
1/2  כוס מים

1.לאחד את כל החומרים לבלנדר ולטחון.
2. להעביר לשק גבינה.
3.לתלות במקום מוצל בין 12 – 24 שעות ( עד להיקוות המים)
4.להעביר לכלי זכוכית, לשמור במקרר.( ניתן להקפיא)

להניח פרוסת חציל על משטח ישר, לשים גבינה ולגלגל.
ניתן לעטר בעלי: פטרוזיליה, ארוגולה, עירית או רוקט.

פטריות פורטבלו  ממולאות בפטה אגוזים


צילום: נירה שניידר
צילום: נירה שניידר

מצרכים

10 פטריות פוטבלו בגודל בינוני

1. לקטום את רגלי הפטריות.
2. לגרד מעט את השקע עם כפית.
3. לשטוף ולייבש
4. לצלות על מחבת צלייה, כדקה מכל צד.
5. להניח בסננת להגרת הנוזלים.
6. לייבש במגבת נייר.

פטה אגוזים

מצרכים

1 כוס אגוזי מלך, קלויים קלות
1 כוס בצל קצוץ, מטוגן
1 כוס  פטריות שמפניון, מטגונות
מלח הימלאי
פלפל לבן

1.לאחד את כל החומרים למעבד מזון ולטחון  ( בפולסים). להקפיד לא לטחון מדי.
2.לסיים תיבול
3.למלא כל פטריה ולהדק בעדינות.
4.לפני ההגשה לאפות  כ – 15- 20 דקות בחום בינוני.

פשטידת כרובית מוקרמת
10 מנות

מצרכים

1 ראש כרובית גדול, מופרד לפרחים
צרור בצל ירוק, קצוץ גס
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
מלח הימלאי
פלפל לבן

1.לבשל פרחי כרובית במים רותחים כ – 10 דקות, לסנן ולקרר.
2. להניח בתבנית פיירקס.
3.להוסיף פלפל,מלח,פטרוזיליה ובצל ירוק.

לרוטב

2 כוסות מים
1/2 כוס אגוזי קשיו לא קלויים
2 כפות קורנפלור/ קמח כוסמין מלא/חיטה מלאה
בצל קטן, קצוץ
2 כפות שמן זית
1 כף רוטב סויה
מלח הימלאי
פלפל לבן

1. לאחד את כל החומרים לבלנדר ולטחון עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
2. לבשל על להבה נמוכה תוך כדי בחישה עד להסמכת הרוטב. ( במידה וסמיך מדי – להוסיף עוד מים)
3. לצקת את הרוטב על הכרובית .
4. לאפות בחום 200 מעלות ל – 25 דקות עד להזהבה.

אורז אדום  ואקזוטי
4-6 מנות

צילום: נירה שניידר
צילום: נירה שניידר

מצרכים
1 כוס אורז אדום/בסמטי מלא, מבושל ב- 2 כוסות מים
1 קישוא גדול,קצוץ לקוביות קטנות
3 גזרים קטנים, קצוצים לקוביות קטנות
1/2 גמבה, קצוצה לקוביות קטנות
100 גר' אפונה, קפואה
100 ג'  גרגרי תירס, קפואים
4 צרורות כוסברה , קצוצה ( חשוב, ליבש היטב את הכוסברה במגבת מטבח לאחר השיטפה)
50 גר' זרעי צנובר
6-8 שיני שום, פרוסות
שמן זית
מלח הימלאי
פלפל לבן

ההכנה

1.לבשל את הירקות  במים ( גובה  המים ב – 3 ס"מ יותר מגובה הירקות. את התירס והאפונה 2.להוסיף כ- 5 דקות לפני סיום בישול הירקות. להקפיד לא לבשל את הירקות יותר מדי)
3.לסנן  ולצנן את הירקות.
4.לטגן בצורת אידו שום, (לא יותר מדקה) להוסיף צנוברים ולהמשיך לטגן לדקה נוספת. להוסיף כוסברה ומיד לכבות את האש.
5.לערבב בעדינות אורז וירקות, לתבל במלח ופלפל לבן.
6.להוסיף שום, כוסברה וצנוברים ולערבב שוב.
7.לסיים תיבול

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו