Thymoquin_Fly
supherb_Fly

מטעמים בריאים לתקופת החגים

שלל מתכונים טעימים, בריאים וקלים להכנה שישמחו את הלב ואת הבטן ממיטב אנשי המקצוע בתחום התזונה והבישול הבריא.

סלט קינואה (123RF)

PassoverFocus_IN

פורל אפוי ברכז רימונים וטרגון –

חומרים:

3 פורלים מפולטים בצורת "פרפר"
חופן עלי טרגון קצוצים
2 כפות רכז רימונים (להשיג בחנויות טבע)
5 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה מתוקה
מיץ מ- 2 תפוזים
מיץ מלימון אחד
מעט צ'ילי

אופן ההכנה:

– מערבבים את כל החומרים למשרה.
– מניחים את הדגים בתוך נייר אפייה (כל דג בנייר נפרד) בתבנית פיירקס.
– ממלאים אותם במשרה ויוצקים סביבם את שנשאר ממנו.
– עוטפים כל דג בנייר האפייה, מכסים בפיירקס נוסף ואופים כ- 15 דקות בחום
170 מעלות.
– ניתן להשחים מעט את הדגים – בתום האפייה מסירים את ניירות האפייה וחושפים
את הדגים לחום התנור ללא עטיפה וללא מכסה ל – 5 דקות נוספות.

חורשט בה – נזיד פרסי בחבושים וגרגירי רימון – מאת ד"ר רני פולק, מנהל תחום בישול בריא במרכז לרפואה בריאה בהדסה אופטימל

אם הינכם מוזמנים לחג ואתם רוצים להביא אתכם משהו שיהיה, מצד אחד, קצת מיוחד ומצד שני, לא ייהרס בחימום – נזיד הוא אופציה טובה! המרקם של הנזיד הוא מירקם לח ולכן חימום נוסף או אפילו הפשרה וחימום במיקרו לא יפגעו קשות במאכל.

חומרים:

1 כף שמן קנולה
1 בצל קצוץ
½ ק"ג נתח כתף חתוכה לקוביות
2 כוסות ציר בקר
4 חבושים – חתוכים לרבעים
1 לימון סחוט למיץ
מלח ופלפל
קורט פפריקה מתוקה
קורט אגוז מוסקט טחון
4 לימונים פרסיים מבוקעים
8 שזיפים מיובשים מגולענים
2 עגבניות קצוצות
1 כף תרכיז רימונים
גרגירים מרימון אחד

אופן ההכנה:

– תבלו את הבקר במלח ופלפל וסגרו אותו היטב בעזרת 2 כפות שמן קנולה.
– הוסיפו את ציר הבקר והשזיפים ובשלו כ- 45 דקות.
– חממו במחבת נפרדת את שארית השמן, טגנו את הבצל עד לשקיפות.
הוסיפו את העגבניות וטגנו מספר שניות.
– הוסיפו לסיר בצירוף שאר החומרים.
– בשלו עוד 45 דקות.
– קשטו עם גרגירי הרימון והגישו.

הרימון, שטעמו חמצמץ, נחשב לאחד מסמלי החג. אני משתמש בו בכל פעם שאני מעוניין להוסיף טעם חמוץ למזון. כל תבשיל שאוהב חמיצות, יקבל בשמחה את טעמו של הרימון. החל בסלטים כמו טחינה וחצילים קלויים, וכלה בתבשילי דג ומנגולד. מומלץ בחום!!!

סלט קינואה, רימון ופירות יבשים – מאת ד"ר רני פולק, מנהל תחום בישול בריא במרכז לרפואה בריאה בהדסה אופטימל


מקובל לחשוב כי סלטים יש לתבל מיד לפני ההגשה. עובדה זו נכונה לגבי סלטים רבים. אולם, ישנם מספר סלטים ששעה עם הרוטב רק תעשה להם טוב ולכן הם מהווים בחירה מוצלחת אם אתם מוזמנים להתארח בארוחת חג ורוצים להביא איתכם משהו מיוחד. הסלטים הללו הם סלטים המורכבים ממוצרים יבשים בלבד, כגון: פחמימה כלשהי בשילוב פירות יבשים. הכינו את הסלט בצהריים והוא יהיה מוכן לארוחת הערב אליה אתם מוזמנים.

חומרים: (8 מנות)
2 כוסות קינואה
4 כוסות ציר ירקות
2 רימונים
50 גר' משמש מיובש
50 גר' דבלים
4 כפות נענע קצוצה
4 כפות בצל ירוק קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן זית
1 לימון סחוט
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

– שטפו את הקינואה.
– בשלו את הקינואה עם ציר הירקות על אש קטנה עד לספיגת כל הנוזלים
(כעשרים דקות).
– קררו.
– הוציאו את הגרעינים מתוך הרימונים, קצצו את הדבלים ואת המשמש המיובש,
הוסיפו אותם לסלט וערבבו עם שמן הזית, עשבי התיבול ומיץ הלימון.
– תקנו תיבול עם מלח ופלפל.

שעועית ירוקה ורימון ברוטב לימונים – 

חומרים:

750 גר' שעועית ירוקה
1 כוס גרגרי רימון
1/2 כוס מיץ לימון
1 כף דבש
1 כפית חרדל אורגני
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
מעט גרידת לימון / ליים
2 כפות שומשום מלא / שחור קלוי כדקה
3 כפות שקדים קצוצים קלויים כדקה

אופן ההכנה:

– שוטפים את השעועית וחותכים לחתיכות באורך 1-2 ס"מ.
מאדים עד לריכוך ומעבירים לקערה.
– משאר החומרים, פרט לשקדים ולשומשום, יוצרים רוטב אחיד, אותו
יוצקים על השעועית והרימונים.
– זורים את השקדים ואת השומשום מעל.
* אם מכינים מראש, כדאי לצקת את הרוטב ממש לפני ההגשה וכן לזרות את
השקדים והשומשום במועד זה. 

ואיך אפשר לסיים בלי מספר מתכונים לקינוחים בלתי נשכחים לחג…

עוגת התפוחים של אמא – מאת שני ריף-פרופסורסקי, נטורופתית

מתכון בטעם של פעם, שכיף להכין כל השנה… ועל אחת כמה וכמה בראש השנה!
המתכון מבוסס על תפוחים ויש בו משהו המזכיר עוגת דבש, למרות שהוא אינו מכיל דבש.

חומרים:

2 כוסות תפוחים חתוכים דק או מגורדים
½ כוס סוכר חום
¼ כוס שמן
1 ביצה טרופה
1 כוס קמח מלא
1 כפית קינמון
1 כפית סודה לשתייה
¼ כפית מלח
1 כפית וניל
¼ כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:

– שמים את התפוחים והסוכר בקערה, מערבבים ומניחים לתערובת לעמוד כחצי
שעה.
– מוסיפים שמן וביצה.
– מערבבים בנפרד את כל החומרים היבשים ובוחשים בהדרגה לתוך התערובת
הרטובה.
– מוסיפים וניל ואגוזים.
– אופים בחום בינוני כ- 45 דקות עד שמזלג הננעץ יוצא נקי.
מצננים, חותכים ומגישים 🙂
* ניתן לקשט בגלידה או פירות.

עוגת תפוחים ודבש לראש השנה –  מאת מירה כהן שטרקמן, נטורופתית

חומרים:

3/4 1 כוסות קמח מלא
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון
2 תפוחי עץ מגורדים או קצוצים לחתיכות קטנות מאד
½ כוס צימוקים (עדיף אורגניים) – לסכרתיים: ללא צימוקים
2 ביצים (עדיף אורגניות)
½ כוס שמן כבישה קרה
2 כפות קוקוס
¾ כוס דבש
1 כוס חלב סויה

אופן ההכנה:

– לערבב את התפוחים המגורדים עם הדבש ולהניח לתערובת לעמוד כחצי שעה.
– לערבב את החומרים היבשים.
– לערבב את הביצים ולהוסיף לתערובת היבשה את כל החומרים הרטובים והנוזליים.
– לערבב היטב.
– לשמן תבנית בשמן .
– לאפות כ 35 – 40 דקות בחום בינוני.

מאפינס – המתכון של צביקה –  מאת מירה כהן שטרקמן, נטורופתית
(כ- 8 מאפינס)

חומרים:

¾ כוס קמח מלא
1/2 כוס דבש
2 כפיות אבקת אפיה
½ כפית אבקת סודה לשתיה
½ כפית מלח
1 כפית קינמון
1 ביצה
2 תפוחי עץ חמוצים – מרוסקים
¼ כוס שמן קנולה בכבישה קרה ולא מזוכך
¼ כוס חלב סויה
1/4 1 כוס קורנפלקס או 1/2 כוס אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

– לערבב את הכל ולאפות בתבנית מאפינס בחום בינוני כ- 25 דקות.

עוגת הדבש של ג'יי – מאת שני ריף-פרופסורסקי, נטורופתית

אבא יקר! אמא יקרה!
לכבוד ראש השנה הבאתי מתנה:
מתכון קל להכנה
מתכון לעוגת דבש
עוגה מתוקה וטעימה ממש
אפינו בגן וזללנו הכל – נשארו רק פרורים…
אז בואו איתי ביחד
ונכין עוד אחת…
קדימה!!! הפשילו שרוולים!!!
את השיר הנ"ל עם המתכון הבא (לפני שהוא עבר את העיבוד שלי) הביאה ג'יי הביתה בערב ראש השנה ודרשה שאכין אותו לכבוד השנה החדשה. אני בדרך כלל לא חסידה של עוגות דבש, גם בגלל הטעם וגם כי חימום יתר של דבש גורם לאובדן היתרון הבריאותי שיש לו על-פני סוכרים אחרים…אבל הפעם היא התעקשה ומכיוון שהיה לי בבית די הרבה דבש, שקיבלנו במתנה מכל מיני מקורות לא רעים אבל לא הכי איכותיים (ולכן לא היה אכפת לי "לבזבז" אותו על עוגה), החלטתי לנסות. היה קשה לעצור את הזלילה.

חומרים:

3 חלמונים
1 כוס דבש
1 כוס שמן קנולה מכבישה קרה
1 כף תחליף קפה מומס בתוך 1 כוס מים חמים
3.5 כוסות קמח מלא
2 כפיות סודה לשתייה
3/4 כפית אבקת סטיביה (או 3/4 כוס סוכר חום)
כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
קורט מלח
1/2 כוס אגוזים קצוצים גס
3 חלבונים
1/4 כוס סוכר חום

אופן ההכנה:

– מערבבים את כל החומרים הרטובים, מנפים לתוכם את החומרים היבשים
ובוחשים היטב.
– מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה. מקפלים לתוך
התערובת.
– יוצקים לתוך תבנית משומנת ומקומחת ואופים כחצי שעה בחום בינוני.                     

 

 בתאבון!!!

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו