Thymoquin_Fly
Nadar_Fly

סגולותיהם של מאכלי החג

מאת: ד"ר ענת גרינשטיין נטורופתית N.D ורכזת מגמת נטורופתיה במכללת מהות
זמן קריאה: 3 דקות
ד"ר ענת גרינשטיין - נטורופתית מוסמכת, סוקרת עבורנו, בכתבה שלפניכם, את סגולותיהן הבריאותיות של המאכלים אשר יעלו על שולחן החג במרבית עדות ישראל.
Sunrider_Article

לכל העדות יש מאכלים מיוחדים לראש השנה, זאת עפ"י האמונה כי מאכלים אלו עשויים להשפיע על גורל השנה הבאה עלינו לטובה. בערב ראש השנה אנו נוהגים לאכול מזונות המייחדים את החג ולברך במילים "ויהי רצון".

לפניכם סקירה קצרה של מזונות אלו, על סגולותיהם הבריאותיות:

דבש

צילום: stockxpert

צילום: stockxpert

את הדבש נהוג לטבול בתפוח ולברך "יהי רצון שתתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה כדבש". הדבש מופק מצוף פרחים ע"י הדבורים. כאשר מצוף של פרחים שונים יתקבלו דבשים, השונים בצבעם, בטעמם, בריחם ובתכולת השמנים הארומטיים שבהם (על פי סוג הפרח). הדבש מכיל : 20% מים ו- 80% סוכרים, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין C, סידן, ברזל, אבץ, מגנזיום ועוד. הדבש נחשב כאנטיספטי, אנטי ווירלי ואנטי דלקתי. את הדבש רצוי לאחסן בכלים כהים ואטומים שאינם חשופים לשמש בכדי לשמור על ערכיו. הדבש מתוק מסוכר פי שלושה ורצוי לא לחממו מעל 40 מעלות משום שהוא מאבד מערכיו התזונתיים.

סגולות מרפא:  משמש לאיחוי פצעים,חתכים,פצעי לחץ ונמקים, וכן –  לשטיפות וגינאליות, למחלות כיב , לטחורים, להרגעת מערכת העצבים, לבעיות עור, ליובש בעור ולעצירות . הסירופ המתקבל מהשריית בצל בדבש מסייע מאוד במקרים של דלקות גרון.

רימון

צילום: נמרוד גנישר

צילום: נמרוד גנישר

ברימון יש 613 גרעינים כמניין תרי"ג המצוות ומברכים עליו "שירבו זכויותינו כרימון". הרימון נחשב לאחד משבעת המינים בהם נתברכה ארצנו. מכיל ויטמינים מקבוצת B, ויטמין C, אשלגן, סידן, ברזל ואנתוציאנינים (חומרים המנטרלים רעלים מן הגוף). הרימון נחשב כאנטי דלקתי, אנטי אלרגי, מסייע בהאטת תהליכי הזדקנות, מכיל פיטואסטרוגנים (מולקולות דמויות אסטרוגן ממקור צמחי) ואנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון).

סגולות מרפא: מסייע בהפחתת רמות כולסטרול, מחזק את הלב, מונע אנמיה, מנקה רעלים, מסייע לדלקות מפרקים, לטחורים,לגזים (להרתיח קליפות רימון, לסנן, לקרר ולשתות), לבצקות, לפצעים ולכוויות (יש לייבש את קליפות הרימונים לכתוש לאבקה ולהניח על הפצעים). הרימון מסלק תולעים (להשרות קליפות רימון למשך 24 שעות, לסנן ולשתות) ועוזר במצבים של אפטות בפה ודלקות חניכיים (הרתחת קליפות רימון).

דגים

צילום: נמרוד גנישר

צילום: נמרוד גנישר


נהוג לאכול ראש של דג, ולברך "שנהייה לראש ולא לזנב". הדגים נחשבים סמל לסגולה ולפוריות. אנו עדים לצריכה ההולכת וגדלה של דגים במזוננו, בעיקר בשל מחקרים רבים שנעשו על השפעותיה החיוביות של חומצת השומן אומגה 3, המצויה בדגים. דגים מכילים גם  ויטמין A ,D , ויטמינים מקבוצת B ,סידן וזרחן. דגים הגדלים במים עמוקים כגון: הליבוט, מקרל, טונה וסלמון, הם הדגים שרצוי לצרוך מהם.

סגולות מרפא: מניעת מחלות לב וכלי דם, מניעת מחלות סרטניות, הפחתת סימפטומים של דיכאון ואף מניעתו, איזון המערכת ההורמונאלית והגברת פוריות, שיפור הזיכרון והיכולת המנטאלית, מניעה וטיפול במחלות עור כמו פסוריאזיס, אקזמה ועוד.

סלק

צילום: הגינה האורגנית

צילום: הגינה האורגנית

על הסלק נהוג לברך "שיסתלקו אויבנו ושונאנו וכל מבקשי רעתנו". הסלק נחשב כאנטיאוקסידנט ואנטי דלקתי ומהווה מקור לחומצה פולית, ,מגנזיום, ברזל, אשלגן, ויטמיני B , ויטמין C ,סיבים תזונתיים, חומצה סליצילית (מניעת מחלות לב וכלי דם), בטאין (מנטרל הומוציסטאין – חומצה אמינית המגבירה מחלות לב).

סגולות מרפא:  אנטי סרטני (מעכב גידולים בעור, בכבד ובריאות), מונע מחלות לב וכלי דם, מוריד רמות כולסטרול וטריגליצרידים בדם, מנקה את הדם ומסייע לעצירות.

תמר

צילום: stockxpert

צילום: stockxpert


על התמר נהוג לברך "שייתמו אויבך ושונאך, ועל מבקשי רעתנו – תמו חטאים מן הארץ ורשעים עוד אינם". פרי התמר הינו אחד משבעת המינים ומצמחי התרבות הקדומים ביותר הידועים לאדם. בעבר הרחוק, זכה התמר לכינוי "הלחם של הסהרה". התמר מספק אנרגיה מידית, הוא נאכל לח או יבש, טעמו מתוק מאוד והסירופ המופק ממנו נקרא סילאן. תכולת הסוכר בתמר יכולה להגיע ל- 75% והוא מכיל ויטמיני B, ויטמין C, בטאקרוטן, ברזל, מגנזיום, אבץ, סלניום, סידן, אשלגן וסיבים תזונתיים.

סגולות מרפא:  מנקה ומטהר את המעיים. (משלשל – על כן טוב לעצירות). מכווץ, עוצר דימומים ומשתן, ולכן מסייע במצבים של דלקות בדרכי השתן ואנמיה.

דלעת

צילום: נמרוד גנישר

צילום: נמרוד גנישר

על הדלעת נהוג לברך "יהי רצון שתקרע רוע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותינו".
הדלעת מכילה קרוטנואידים (בטאקרוטן), ויטמין C, E, אשלגן, ברזל וסיבים תזונתיים.

סגולות מרפא : מחזקת את הטחול, את המערכת החיסונית ואת שורשי השיער. מונעת יצירת ליחה. תורמת לתחושת שובע וליצירת דם. מסייעת לאסטמה, ברונכיט ושיעול, ומווסתת את רמת הסוכר בדם.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו