PassoverFocus_Fly
supherb_Fly

סדנת אפייה בריאה: השיר הפשוט של הלחם

מאת: אורי מאיר ציזיק, מומחה לתזונה ואנומראל רותם, אופה מסורתי
זמן קריאה: 2 דקות
סדנה זו מיועדת למי שתמיד רצה ללמוד את רזי אפיית הלחם והפשטות שבאפייה
Thymoquin_In

סדנה זו מיועדת למי שתמיד רצה ללמוד את רזי אפיית הלחם והפשטות שבאפייה. אפיית הלחם היא חלק ממקצב החיים, כמו שקציר החיטה הוא חלק מהמקצב החקלאי של השנה. בסדנה נספר את הסיפור של הלחם ונלמד כמה פשוט לאפות לחם שאור טרי, מזין ואיכותי, מקמחים מלאים. נקבל תשובה לשאלות כמו – איך בוחרים קמח? מתי כדאי לאכול לחם? מדוע להימנע משמרים? ועוד.

לצד הלחם נכין גם ממרחים בריאים ותערובות תבלינים שיעשירו את הטעם הביתי של הלחם.

אורי ואנומראלאודות אורי מאיר צ'יזיק

יועץ תזונתי ומומחה להיסטוריה של התזונה, מורה לתזונה טבעית, מנחה סדנאות לבישול בריא. חוקר את ההיסטוריה של הרפואה התזונתית הקדומה באוניברסיטת חיפה ומנחה סדנאות לליקוט צמחי בר למאכל.

בימים אלו כותב אורי את עבודת הדוקטורט שלו בנושא "מזון ואיזון", העוסקת בהיסטוריה של הרפואה התזונתית במזרח התיכון בימי הביניים המוקדמים באוניברסיטת חיפה, באותה מסגרת כתב אורי גם את התיזה שלו שעסקה ב"שימור מזון בארץ-ישראל במבט היסטורי: מגמות וטכנולוגיה" בנוסף למחקר האקדמי אורי מלמד נושאים שונים בתזונה טבעית ובישול בריא במכללת תל-חי, במכללת מהות ובמסגרות נוספות ברחבי הארץ.

אורי הוא תזונאי טבעי, מוסמך על-ידי המדיקולג' מבית המכללה למנהל. במסגרת השלמת תעודת יועץ תזונתי ביצע אורי התמחות קלינית אצל ההרבולוג שרון קוצר (”ברא" – צמחי-מרפא). כיום אורי מייעץ באופן אישי בנושאי תזונה ואורח חיים בקליניקות בתל-אביב, כפר-יהושע ונוה איתן.

בנוסף לכל זאת, אורי הוא מומחה לצמחי-בר אכילים. מדריך סיורי ליקוט, מעביר סדנאות בישול בטבע ומכין ארוחות מצמחים מלוקטים. לאחרונה הוציא את הספר ליקוט צמחי בר למאכל בהוצאת מפה, ספר המפרט 30 מסלולים ברחבי הארץ ובהם 60 צמחי בר למאכל ו 100 מתכונים שאפשר להכין מהם.

אורי מאיר-צ'יזיק חי בנוה-איתן, מבשל ואוכל בריא, נשוי לטלי ואב לאיה ולנגה.

אודות אנומראל עוגן רותם:

סנדוויצ'אי אדוק מגיל 10, חי במטבחים ובבצקים זה 16 שנה. למד עם מורים שונים בארץ ובאיטליה וחקר את שאורו לעומק ולרוחב. לפני שנים הקים (ולא מזמן-סגר) את מאפיית ריפתא, בה אפה בתנור לבנים ועצים מנעד גדול של לחמים, כולם עבודת כפיים מהקמח ועד המדף. לימד אפייה לתלמידים נבחרים ויעץ בסתר לאופים אחרים

מתי?

יום חמישי, 26.5, 20:30-22:00

לרכישת כרטיסים:

עלות כל הרצאה או סדנת בישול – 45 ₪
בהרשמה מוקדמת עד 20.5 – 35 ₪

הבטיחו מקומכם מראש
מספר המקומות מוגבל!
הכניסה למתחם הדוכנים – ללא תשלום.

לרכישת כרטיסים בתיאטרון גבעתיים:
03-7325340 שלוחה 2
רח' רמז 40 גבעתיים (דרך השלום פינת דרך יצחק רבין)

שעות פעילות הקופה:
ימים א'-ה': 09:00-13:00 , 15:30-20:00 יום ו': 09:00-13:00

חניה חינם לבאי הכנס בחניון "יעד" (צמוד לתיאטרון) וגם בחניון בניין "פלאפון". מספר המקומות מוגבל.

תחבורה ציבורית – לנוחיותכם מספר קווי דן לתיאטרון גבעתיים:
מת"א- קווים 71,56,55,52,31,23,11 & מגבעתיים ורמת גן- קו 57

הבטיחו מקומכם. מספר המקומות מוגבל

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו