PassoverFocus_Fly
Laisha_Fly

בלינצ'ס עם קרם שקדים, תמרים ותפוחים

מאת: ציונה מלמן, שפית בגישת הרו-פוד
זמן קריאה: < 1 דקה
supherb_IN

תיצרו חביתיות בלינצ'ס, עדיף מקמח מלא. אפשרות טובה יותר תהיה להשתמש בקמח כוסמין או קמח כוסמת. זה גם יתאים לאלו הסובלים מאלרגיה לחיטה או מצליאק.

רכיבים:

1 כוס של שקדים שהושרו במים לשמונה שעות. לשטוף היטב.
6 תמרים רכים מגולענים מסוג מג'הולים (אם התמרים אינם רכים, יש לשים אותם במים פושרים עד שיתרככו)
2 תפוחים קלופים חתוכים לחתיכות גסות
רבע כפית מלח
כפית קינמון (לפי הטעם)
כף מיץ לימון טרי
קורט של אבקת ציפורן
כוס מים

אופן ההכנה:

1. שימו את כל המצרכים בבלנדר חזק וערבלו היטב עד לקבלת תערובת חלקה ומרקם קטיפתי. הוסיפו עוד מים לפי הצורך.

2. מלאו את החביתיות בקרם. אפשר להוסיף פרוסות תפוחים, תותים או כל פירות יער אחרים. ניתן להכין את הקרם מראש ולשמור במקרר למשך יום עד יומיים.

תחליפים שונים מעניינים:

* במקום שקדים, אפשר להשתמש באגוזי פקן. הם קלים יותר לערבול ולא צורכים השרייה מוקדמת.

* אפשר להוסיף 1/4 כפית של הל טחון

* ניתן לטחון פירות נוספים לתערובת הקרם כגון מנגו טרי, פאפיה.

* אפשר להוסיף תותי יער או תותים לתערובת בבלנדר (צבע התערובת ישתנה בהתאם). אפשר לשחק עם פירות שונים בכדי לקבל צבעים שונים (גם טעים וגם מעניין לעיין).

* הפירות יער שאני הכי אוהבת נקראים דומדמניות שחורות שניתן לרכוש אותם בכל סופר במחלקת הקפואים.

* אפשר במקום להגיש את הקרם עם החביתיות, למרוח אותו על חתיכות תפוחים או להשתמש בו כמטבל לתותים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו