supherb_Fly
In2024_Fly

סלט לבן

מאת: באדיבות עץבעיר- לחיים אקולוגיים בעיר
זמן קריאה: < 1 דקה
PassoverFocus_IN

סלט לבן

 

לכבוד שָבועות, בכל-זאת, לבן, אבל בריא. בלי חלב וגם בלי קמח וסוכר ועם מלח אטלנטי אפרפּר ועשיר במינרלים. זהו סלט, שאינו כרוך בבישול.

 

סלט לבן לשבועות

 

רכיבים:

כרובית
25 שקדים או קשיו
2 כוסות כוסמת מונבטת
כוס זַרעי חמניות
חופן שבבי קוקוס
5 שיני שום
1/2 בצל בינוני
1/2 כוס שומשום
3 תאנים מיובשות
קוֹרֶט מלח אטלנטי
4 כפות שמן שומשום
עלי זוטה לבנה
את השקדים, האגוזים והשומשום יש להשרות במים פושרים למשך כ-12-6 שעות.
את הכוסמת (לקנות לא-קלויה!) יש להנביט יום-יומיים מראש.

 

אופן ההכנה:

1. חותכים את הכרובית לַחֲתיכות קטנות. בִפרט, רצוי, שהחלק העליון יתפורר. הכרובית צריכה להוות את רוב נפח הסלט.
אם משתמשים בִשקדים, יש לקלוף אותם, כך שיישארו לבנים. את השקדים או האגוזים מרסקים.

2. כותשים את השום, ואם נותרות חתיכות גדולות יחסית, מקטינים אותן ע"י חיתוך.

3. קוצצים את הבצל לַחֲתיכות קטנות.

4. חותכים את התאנים לַחֲתיכות קטנות.

5. מכניסים לִקְערה את הכרובית, זַרעי החמניות, השומשום, השקדים או האגוזים, הקוקוס, התאנים, השום הבצל והמלח, מוסיפים את השמן וּבוחשים היטב.

6. מוסיפים מעט עלי זוטה לבנה קצוצים לפי הטעם.

 

אפשר לעטר בעלי הכרובית.

 

הערה: הסלט שואב חלק מהשראתו מהמלחין אֵריק סאטי, שהרכיב לעצמו תפריט על טָהֳרת המאכלים הלבנים (לאו-דווקא הבריאים), וגם מֵהסיסמה של המלחין בראמס: "חופשי אך מאושר", וּבִכלל, זה שאוכלים בשבועות מאכלים לבנים, זה לכבוד סוף עונת הכרובית!

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו