In2024_Fly
In2024_Fly

הסחוג של ניב

מאת: תמי צרי, מיישמת אקולוגיה עירונית ויזמת עץבעיר- לחיים אקולוגיים בעיר
זמן קריאה: < 1 דקה
In2024_Article

הסחוג של ניב

 

הסחוג של ניב הוא אַחד המאכלים, שתוּכלו לטעום ב"טעם הדובדבן", כשהוא משולב אל תוך פסטת הקישואים האלוהית! הנה המתכון:

רכיבים:

4 צרורות כוסברה
15-10 פלפלים חריפים* עדיף ממגוון של סוגים, כך שכל סוג תורם משהו נוסף לארומה
15-10 כפות שמן זית
20-12 שיני שום
כפית-כפית וחצי מלח ים
כפית וחצי כמון
1/4 כפית פלפל שחור
8-5 ציפורנים
1 כפית הל טחון
2 כפות ג'ינג'ר טרי טחון
3-2 כפות זרעי כוסברה טחונים
אפשר להוסיף כפית או שתיים של חמאת בוטנים נאה.
אפשר להוסיף עלי תיבול כמו מליסה לואיזה נענע אבל רק מעט.

אופן ההכנה:

1. מנקים ומייבשים את הכוסברה קוצצים חלקית כדי לעזור למעבד המזון, מכניסים למעבד המזון יחד עם השום, הפלפלים החריפים ושמן הזית בהדרגה.

2. טוחנים את שאר התבלינים : ציפורן, כמון, הל, זרעי כוסברה, פלפל שחור במטחנת תבלינים.

3. מוסיפים את התבלינים, הג'ינג'ר הטחון/מגורד, המלח** ואם רוצים, את חמאת הבוטנים***.

* למי שאוהב פחות חריף אפשר להסתפק בהרבה פחות פלפלים
** את המלח כדאי להוסיף בהדרגה
*** חמאת הבוטנים עוזרת לאזן את הטעמים לכיוון קצת יותר מתוק אבל אפשר להשתמש במקומה בממתיק נא אחר, כגון, תמרים או נקטר אגבה.

 

לאתר של עץבעיר

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו