eat well

הלזניה - רואו, טבעונית

Bookmark and Share

הלזניה - רואו, טבעונית

~ 2-4 מנות ~

הלזניה מקישואים חיים היא אחת הכוכבות של עולם הרוא-פוד. אני לא מכירה אדם שלא התמוגג על טעמה העשיר. שילוב המרקמים והטעמים של צבעי דגל איטליה יוצרים בתוך הפה חוויה בלתי נשכחת.

המרכיבים והמכשור הנדרש

לדפי הלזניה:

מנדולינה
2 זוקיני אורגנים גדולים טריים מאוד 

לרוטב האדום:

3-4 עגבניות בשלות מאוד
1/2 כוס עגבניות מיובשות
2 תמרים
1/2 שן שום (לא חובה)

לשכבה הבריאות הירוקה:

2 כוסות נבטי חמנייה
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
1 כוס עלי בייבי תרד / רוקט צעיר
1 גבעול בצל ירוק (מומלץ רק החלק הירוק)

לשכבה הלבנה:

3/4 כוס אגוזי מקדמיה
1 זוקיני בינוני קלוף וחתוך לקוביות
1 כף מיץ לימון
1/2 שן שום (לא חובה)
2-3 עלי בזיליקום

אופן ההכנה

להכנת הדפים:

באמצעות מנדולינה פורסים את הזוקיני דק מאוד לאורכם. מניחים בצד.

להכנת רוטב אדום:

בבלנדר או מעבד מזון מכניסים את מרכיבי הרוטב וטוחנים עד קבלת ממרח סמיך בגוון אדום חזק. מניחים בקערה.

להכנת שכבת הבריאות הירוקה:

במעבד מזון מניחים את כל המרכיבים ומעבדים על פולסים עד כדי קיצוץ גס. להימנע מטחינת-יתר שלא יצאו הרבה נוזלים. מניחים בקערה בצד.

להכנת השכבה הלבנה:

בבלנדר חזק עם מוט דחיפה מניחים את כל מרכיבי הגבינה ומפעילים עד קבלת קרם חלק ויציב. 

הרכבת המנה והגשה:

1. על צלחת או בתוך רינג מרובע מניחים שתי שכבות של דפי זוקיני. אחת לאורך והשנייה לרוחב.  עליה מורחים 2 כפות רוטב עגבניות.
2. שוב מניחים שתי שכבות של דפי זוקיני לאורך ולרוחב. הפעם מורחים 2 כפות שכבה לבנה
3. שוב מניחים שתי שכבות של דפי זוקיני לאורך ולרוחב. עליה מסדרים שכבה בריאות ירוקה עבה
4. שוב מניחים שתי שכבות של דפי זוקיני לאורך ולרוחב. עליה שכבת רוטב אדום. 
5. שוב דפי-זוקיני לאורך ולרוחב ומעל שכבה לבנה. ומסיימים עם שכבה לבנה.
6. מעל מעטרים בנבטוטי בזיליקום.
7. כמובן שאפשר לשנות את סדר השכבות, לערבב שכבות ופשוט להתפרע.

לעוד מתכונים נהדרים של דפנה אמון לחצו כאן

 

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים