eat well

גפילטע רואו טבעוני ברוטב מטבוחה

Bookmark and Share

גפילטע רואו טבעוני ברוטב מטבוחה

~ 6-8 קציצות ~

אריק ממוצא אשכנזי ואני מזרחי. הוא הביא את ה"גפילטע", אני את המטבוחה וכך נולדה אחת המנות האהובות על כולם, משפחה וחברים.

המצרכים

לגפילטע

1 כוס שקדים/אגוזי-מלך (להשרות לפחות 4 שעות)
3 גזרים מגורדים בפומפייה
1 דף אצת נורי לסושי
חופן כוסברה קצוצה
חצי שן שום
2 כפות מיץ לימון

למטבוחה

4 עגבניות טריות אדומות מאוד 
1-2 פלפל אדום מתוק, רצוי מסוג רמירו
1/2 כוס עגבניות מיובשות
2 תמרים
רבע שן שום
מעט פלפל חריף (רשות)
 
אופן ההכנה

הגפילטע

1. במעבד-מזון מניחים את כל המרכיבים ומפעילים עד שהתערובת טחונה היטב וניתן ליצור ממנה קציצות שלא מתפוררות. המשיכו לטחון עד קבלת המרקם הרצוי.
2. צרים קציצות ומניחים בצלחת הגשה.

המטבוחה

1. במעבד-מזון או בלנדר מכניסים את כל המרכיבים וטוחנים עד קבלת מרקם אחיד. טועמים ואם צריך מאזנים טעמים.
2. מוזגים מעל הקציצות.
3. מעטרים את המנה עם כוסברה/פטרוזיליה קצוצה, פרוסות לימון דקות עם הקליפה ורצועות פלפל אדום מתוק.
4. הרוטב טעים גם כמטבל, ממרח וליווי המון מנות.

לעוד מתכונים נהדרים של דפנה אמון לחצו כאן

 

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים