In2024_Fly
Thymoquin_Fly

גבינת שקדים

Laisha_In

גבינת שקדים

 

המרכיבים:

 

שקדים
זרעי חמנייה
מיץ לימון

עשבי תיבול לפי הטעם: שום/בצל, שמיר/בצל ירוק, אירית-שומית, אורגנו, פלפל אדום. בכל מקרה מוסיפים בעדינות כדי לא להטות יתר על המידה את צבע הגבינה – אנחנו רוצים אותה לבנה.

אופן ההכנה:
1. משרים את השקדים במים למשך לילה.
2. למחרת מקלפים את השקדים (זה עוזר להשרות אותם ל-15 שניות במים רותחים – להוציא למים קרים אחרי 15 שניות כדי שלא יתבשלו).
3. טוחנים את השקדים בבלנדר עם קצת מים.
4. מסננים דרך בד ומקבלים חלב שקדים ו"בשר" לגבינה שלנו.
5. מערבבים לתוך ה"בשר" זרעי חמנייה כתושים (במידה שלטעמנו) יחד עם התבלינים שבחרנו.
6. מוסיפים מיץ לימון.
7. מכניסים לצנצנת, מכסים בשכבה דקה של שמן זית.
8. מכסים בבד, סוגרים עם גומייה ומניחים במקום מוצל.
9. טועמים אחרי 24 שעות.
10. אפשר לתת לזה להמשיך לתסוס ("להבשיל"), לפי הטעם.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו