supherb_Fly
Laisha_Fly

פסטו שקדים

מאת: קירה גורנשטיין, טבעונית ומנהלת הבלוג "בנטו נא"
זמן קריאה: < 1 דקה
Thymoquin_In

פסטו שקדים

 

פסטו הוא מאכל איטלקי מסורתי המשמש לתיבול ומכיל עלי בזיליקום טריים, צנוברים, שום,  שמן זית וגבינות, כתושים בעלי ומכתש. לפניכם גרסה נאה וטבעונית של המתכון המסורתי, מהבלוג Choosing Raw.

 

רכיבים:

1 כוס אגוזי מלך/ שקדים שבורים גס
2.5 כוס עלי בזיליקום טריים (ריחן), דחוסים
שן שום גדולה, קצוצה דק
מיץ מלימון אחד

הוראות הכנה:
לטחון את האגוזים דק במעבד מזון. להוסיף עלי בזיליקום ולטחון בפולסים קצרים עד שיתערבבו עם האגוזים (כשמתחילים לטחון את עלי הבזיליקום, הם מפיצים ריח נפלא ומעורר תאבון. הוסיפו לימון ושום ותנו עוד כמה פולסים לערבוב. והפסטו מוכן!

 

את הפסטו המסורתי נהוג להגיש כתוספת לפסטה, בתור ממרח, או תיבול לתבשילים.  את הפסטו הטבעונאי אפשר בכיף להגיש על פסטה מצוקיני, וגם בתור תוספת לסלט.

כהרגלי, שיניתי את המתכון המקורי: החלפתי אגוזי מלך בשקדים וויתרתי על שמן זית (יש מספיק שומן באגוזים), ועל גרידת הלימון. גם אם תחליטו להוסיף שמן, תעשו לי טובה – על תוסיפו 1/3 כוס, כמו שרשום במתכון! זה ממש יותר מדי.

טיפ שימושי: את הפסטו אפשר להקפיא. הוא נשמר מצוין ומהווה פאסט פוד בריא שהופך סלט חסה רגיל לארוחה טעימה ומזינה תוך דקות ספורות.

 

לאתר בנטו נא

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו