Laisha_Fly
Thymoquin_Fly

חומוס ביתי

מאת: מוניק חסון אלעזר, נטורופתית
זמן קריאה: < 1 דקה
Laisha_In

גרגירי החומוס, כמו כל סוגי הקטניות, עשירים בסיבים תזונתיים, בחלבון, בויטמינים ובמינרלים רבים. ממרח החומוס הפופולרי בארץ ובמזרח התיכון הוא מאכל עשיר, בריא ומזין – אך בתנאי שלא הוסיפו לו חומרים משמרים ושומנים לא רצויים.

המתכון המוצע כאן בריא במיוחד וקל להכנה.

לפני ההכנה

להשרות גרגרי חומוס במים למשך 24 שעות ולהחליף את המים מספר פעמים. לאחר ההשריה, אפשר להקפיא חלק ולבשל בפעם הבאה.
מבשלים את הגרגרי החומוס עם אצת קומבו במים רבים עד לריכוכם.

החומרים:

250 גרם גרגרי חומוס מבושלים
2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
1/2 כפית אומבושי* כתחליף למלח
2 שיני שום
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית כמון
1 כף שמן זית מכבישה קרה

אופן ההכנה:

מערבבים במעבד מזון את כל החומרים יחד.
מעבדים עד לקבלת מרקם הומוגני.אם יש צורך, מוסיפים מעט מים ממי הבישול.
מעבירים לכלי הגשה, מוסיפים מעט גרגרים שנשמרו בצד, מוזגים מעט שמן זית, ומפזרים פטרוזיליה קצוצה, פפריקה אדומה.

*אומבושי Umeboshi הוא ממרח שזיפים יפני (מהמטבח המקרוביוטי) בעל ערך תזונתי גבוה. השזיפים עוברים תהליך כבישה ארוך במלח וביחד עם עלי שיסו (ממשפחת המנטה).
עדיף להשתמש בממרח של החברה היפנית Mitoku שמקפידה על תהליכים מסורתיים. ניתן להשתמש בממרח אומבושי ברטבים, בסושי, בתבשילי אורז או ירקות כתחליף למלח.

 

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו