eat well

צ'אטני ירוק

Bookmark and Share

צ'אטני ירוק

כשאומרים "צ'אטני", לרובנו עולה בראש מטבל ממותק, כבד ומבושל.
אבל בהודו לא חסרים גם מטבלי צ'אטני רעננים ופשוטים כמו הצ'אטני הזה - מרענן ומעט חריף, בעל צבע ירוק-זרחני מסנוור, שגם שונאי הכוסברה המושבעים נופלים שדודים לרגליו.

צ'אטני כוסברה הודי
מרענן וחריף לפי טעמכם (שי בן אפרים)

צ'אטני הודי ירוק

המתכון מפיק לכשלוש כוסות צ'אטני

החומרים
150 גרם שבבי קוקוס (ככוס וחצי)
100 גרם עלי כוסברה טריים
1/2 עד 1 פלפל חריף טרי (כמה שיותר פלפל חריף, כך המתכון הודי-אותנטי יותר)
4-5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מקולף (או יותר, לפי הטעם)
3 כפיות כמון טחון
1.5 כפית מלח
מיץ משני לימונים בינוניים
1 עד 1.5 כוס מים פושרים

ההכנה
1. להניח את עלי הכוסברה (כולל הגבעולים) בקערה מלאה מים. לנער, להוציא את העלים מהקערה, לשטוף תחת מים זורמים ולתת להתייבש.
2.
לקלף את קליפת הג'ינג'ר ולחתוך לרצועות דקות. לחתוך את פיסת הפלפל החריף לאורכה ולהיפטר מהזרעים.
3.
להניח את עלי הכוסברה והקוקוס בבלנדר, להוסיף מעט מים ולהתחיל לטחון. להוסיף בהדרגה מים ככל שנדרש כדי לתת לעיסה להיטחן. להוסיף את הג'ינג'ר, פלפל חריף, כמון, מלח ומיץ לימון ולהמשיך לטחון עד קבלת עיסה אחידה אך לא חלקה לגמרי. להוסיף מעט לימון או מלח אם צריך.
4. הקוקוס נוטה לספוח מים. המטבל יתקשה לאחר יום במקרר. אם אתם מעדיפים אותו נוזלי יותר, אפשר פשוט להוסיף מעט מים ולערבב.

צ'אטני הודי ירוק
נופלים שדודים לרגליו (שי בן אפרים)

אמבר רוגע, שפית מזון בריאות צמחוני ומנחת סדנאות לתזונה טבעית


הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים