eat well

קרם דלורית משגע!

Bookmark and Share

קרם דלורית משגע!

אם הייתי שף הייתי וודאי שף של ממרחים ורטבים, לדעתי זה החלק הטעים ביותר בכל מנה. בממרח שלפניכם השתמשתי בדלורית צלויה, אבל בהחלט ניתן להשתמש גם בדלעת יפנית, דלעת ערמונים או דלעת רגילה. הקרם מבוסס על ירק צלוי מעורבב עם טחינה גולמית, מיץ מפרי הדר ותבלינים. ילך נפלא דג ים בתנור, ירקות חיים צלויים או על לחם לאוכלי חיטה ודגנים.

המצרכים

  • 1/2 דלורית צלויה בתנור
  • 1 כף טחינה גולמית
  • מעט מים
  • 1-2 שיני שום (לפי הטעם)
  • מיץ מלימון סחוט / גם תפוז יהיה טעים
  • מלח אטלנטי גס, פלפל שחור גרוס
  • פפריקה חריפה / פתיתי צ’ילי

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל החומרים במעבד מזון עד להגשת המרקם הרצוי.
  • לממרח דליל הוסיפו יותר מים או מיץ לימון ולממרח סמיך יותר הפחיתו את כמות המים.
  • טועמים ומתקנים תיבול.
  • ישמר במקרר בצנצנת זכוכית גם 4 ימים.

גלי רולוף-הנדל, תזונה יצירתית


(צילום: גלי רולוף-הנדל)

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים