eat well

יוגורט גרעיני חמניה

Bookmark and Share

יוגורט גרעיני חמניה

הרכיבים:

1 כוס גרעיני חמניה
1 כוס מים
תוספות לבחירה: עשבי תיבול, שן שום, קורט מלח, 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי.

אופן ההכנה:

טוחנים במעבד מזון את כל הרכיבים ומשתמשים במוט עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
מעבירים את התוכן לצנצנת זכוכית וסוגרים באופן חלקי (לא אוטמים) באמצעות מכסה\מגבת.
מניחים במקום מוצל וקריר למשך 24 שעות בקיץ ועד 72 שעות בחורף.
טועמים ומאחסנים בצנצנת זכוכית אטומה לגמרי עד כשבוע במקרר.

שימוש במטבח:

למעשה מדובר בסוג של ממרח ורוטב טעימים ובעלי מרקם יוצא דופן המאפשר להחליף או להפחית את השימוש בטחינה המוכרת (והממכרת) ובעל ערך תזונתי רב הרבה יותר.

במידה שרוצים להגיש כרוטב\ממרח בנפרד: אפשר להוסיף עשבי תיבול טריים (בצל ירוק, עירית, רוקט, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, בזיליקום..), קצוצים ולערבב.

אלירן דה-מאיו מומחה לרפואה תזונתית, נטורופתיה וצמחי-מרפא


 

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים