דלורית ממולאה אצות
מאת: זהורית שייחי תזונאית קלינית
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים:
1/2 כוס אצות היג'יקי
בצל פרוס דק
שמן שומשום קלוי
שמן שומשום
דלורית
אופן הכנה:
להשרות את האצות במים חמים ורוטב סויה למשך כעשרים דקות.
לקלות קלות את הבצל בשמן שומשום, להוסיף את האצות שהן סחוטות מהנוזלים,
להמשיך לבשל מספר דקות.
לחצות את הדלורית, להוציא את הזרעים, למלא את הדלורית בתערובת האצות.
להניח בתבנית אפייה ולכסות, לאפות בחום גבוהה כשעה, עד שהדלורית רכה.
להגיש עם בצל ירוק קצוץ מעל.