Laisha_Fly
Laisha_Fly

ארטישוק ירושלמי מוקרם

מאת: עדן פלד
זמן קריאה: < 1 דקה
Laisha_In

ארטישוק ירושלמי מוקרם

 

מתכון נפלא זה מלווה אותי תקופה ארוכה: ארטישוק ירושלמי בקרם יוגורט עיזים אורגני, שום, רוזמרין ותבלינים.. פשוט תענוג!
לימים, כשאני נהייתי טבעונית, גם המתכון שודרג ועבר להיות בקרם קוקוס.

 

מצרכים:

 

10 ארטישוק ירושלמי
2 בצל סגול
רבע כוס חלב סויה או שקדים
פחית שימורים קרם קוקוס אורגנית
תבלין רוזמרין חי או יבש
שתי שיני שום
קמצוץ אגוז מוסקט מגורר

 

כיצד להכין:

 

את הארטישוק הירושלמי הדומה לתפוח אדמה אך ייחודי ביותר בטעמו, מבשלים על אש בינונית. כשהוא אינו רך מדי אך אינו קשה מדי, בדיוק בין לבין- מוסיפים את קרם הקוקוס עם החלב והשום כמובן. לתערובת לאחר שתי דקות נוספות של בישול והטעמת הטעמים, מוסיפים את התבלינים. 

 

ניתן להוסיף כמובן מלח סלעים לפי הטעם.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו