Nikui_Fly
Nikui_Fly

קינואה עם אפונה ועלים ירוקים

מאת: ורד לב נטורופתית N.D
זמן קריאה: < 1 דקה
Thymoquin_In

חומרים:

כוס קינואה
2 כוסות מים
מעט מלח
3-4 עלי מנגולד קצוצים
1/2 ק"ג תרמילי אפונה סינית שטופים, מנוקים מקצוות וחתוכים לחצי
ריבועי גבינת פטה/ בולגרית (רצוי מעזים) או חלומי
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
שמן זית לתיבול
מלח, פלפל, זעתר, חומץ בלסמי
אפשרות: חופן אגוזי קשיו/ צנוברים/ גרעיני דלעת/ גרעיני חמניות

אופן ההכנה:

שמים בסיר את הקינואה עם המים והמלח, מביאים לרתיחה ומקטינים את האש.
מוסיפים את המנגולד ומערבבים.
מניחים למעלה את האפונה הסינית כדי שרק תתרכך ותתאדה מעט עד שהקינואה מוכנה. היא אינה צריכה להתבשל ממש ואפילו כדאי שתישאר קריספית (והרי אפשר לאכול אותה טרייה כפי שהיא).
כשהקינואה מוכנה (המים נספגו ויצא מעין זנבון לכל גרגיר) מעבירים את הכל לקערת הגשה, מערבבים עם שאר החומרים לתיבול לפי הטעם.
רצוי מאד לאכול כשזה עוד חם (זה יותר טעים), אבל אפשר גם כשזה מתקרר

 

מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו