PassoverFocus_Fly
PassoverFocus_Fly

סלט קייל, סלק ותפוחים ברוטב הדרים

מאת: ציונה מלמן, שפית ומנחת סדנאות לבישול ואורח חיים בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
PassoverFocus_IN

מצרכים:

6 עלי קייל, שטופים היטב (אם לא ניתן להשיג קייל, אפשר להשתמש בעלי מנגולד)
1 סלק מגורר
1 תפוח עץ מתוק, חתוך לפרוסות דקות בצורת חצי סהר/ירח או אגס
1/3 כוס חמוציות מיובשות בתרכיז תפוחים
2 כפות של זרעי דלעת, זרעי חמניות או אגוזי מלך
1/4 בצל סגול מגורר או 1 גבעול של בצל ירוק קצוץ דק או כרשה

ההכנה:

מגלגלים מספר עלי קייל בצורת סיגר, ובאמצעות סכין חדה חותכים לרצועות דקות.

מוסיפים את רצועות הקייל לקערת סלט, ובאמצעות האצבעות לשים מעט את העלים עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים את יתר המרכיבים.

מרכיבי הרוטב:

2 תפוזים – כף אחת של גרדת קליפת תפוז ומיתר התפוזים מפיקים מיץ סחוט טרי
1 כפית תימין מיובש
1 כפית של זרעי כוסברה מיובשים
1/2 כפית מלח
1-2 שיני שום כתושות

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו