Sunrider_Fly
bari14_Fly

עלי כרישה ממולאים בסייטן ופירות יבשים

מאת: דורית דן, שפית בישול הוליסטי
זמן קריאה: < 1 דקה
bari14_In

החומרים:

 

2-3 כרישות חתוכות באורך 6 סמ עלים מופרדים
300 גר סייטן
1/2 כוס בורגול בינוני
100 גר פירות יבשים
25 גר אגוזים (מלך, קשיו, שקדים)
1 ביצה לא חובה
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית בהרט
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית כמון
מלח ופלפל

 

לרוטב:
1.5 ציר ירקות או מים
1 כף רוטב תמרהינד
2 כפות מיץ לימון
2-3 כפות סילן
מלח

 

אופן ההכנה:

 

1. מכינים ציר ירקות מראש: מבשלים את שאריות הכרישה, בצל, גזר, סלרי מבשלים כ 45 דקות מסננים את הנוזל ושומרים בצד. אני אוהבת להכין כמות גדולה ולהשתמש בכל מאכל במקום להוסיף מים. ציר הירקות מעשיר את טעמו של התבשיל וכך גם נדרש פחות מלח.

 

2. משרים את הבורגול בימים חמים ל-20 דקות.

 

3. מעבדים את הסייטן המעבד מזון ומוסיפים את הפירות היבשים והאגוזים מעבדים לתערובת גרגירית עדינה.

 

4. מאחדים את כל חומרי המילוי וממלאים כל עלה. הדפנות נשארות פתוחות.

 

5. מניחים בסיר אחד ליד השני ללא רווחים כדי שלא יתפרקו. לא יותר משתי שכבות.

 

6. מרכיבים את חומרי הרוטב ושופכים מעל הכרישה. מניחים צלחת ומבשלים על אש בינונית נמוכה כ 45 דקות. הרוטב אמור להסמיך את לא להתאדות.

 

7. מוציאים בזהירות כל ממולא ומניחים בצלחת הגשה. אם הרוטב התאדה, כדאי להכין עוד קצת וזרות מעט לפני ההגשה.

 

דורית דן מתמחה באוכל בריא, צמחוני טבעוני, בעלת קייטרינג לארוחות בריאות במשלוח עד הבית.
לאתר הבית

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו