eat well

סלט קפרזה טבעוני

Bookmark and Share

סלט קפרזה טבעוני

סלט קליל, צבעוני ורענן בתוספת כדורי גבינת סויה טבעונית, תחליף נפלא לגבינת המוצרלה הידועה.

המצרכים

300 גרם מיקס עגבניות שרי צבעוניות
200 גרם גבינה טבעונית (ראה מתכון מטה)
צרור עלי בזיליקום
1 בצל סגול פרוס לעיגולים
זיתי טאסוס שחורים
שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
בלסמי מצומצם

אופן ההכנה

1.בקערה יש לערבב את עגבניות השרי עם התבלינים שמן הזית עלי הבזיליקום וזייתי הטאסוס.
2.יש לסדר בצלחת הגשה לקשט עם הבצל הסגול והבלסמי.

גבינת סויה טבעונית

מצרכים

2 ליטר חלב סויה "אלפרו" (עם התווית האדומה, ללא סוכר ומלח)
3 לימונים בינוניים
2 שיני שום
מלח ים אטלנטי
3/4 כוס מים רותחים
תיבול: ניתן להוסיף מה שאוהבים: זיתים, בזיליקום, זעתר, עגבניות מיובשות ועוד...

כלים נחוצים: "חיתול" בד, קערה, מסננת, כף ערבוב, סיר גדול עם מכסה, בלנדר/מעבד מזון

סלט קפרזה טבעוני
מושלם לפחות כמו המקור החלבי (לימור בן-יאיר)

אופן ההכנה

1. לחמם מים בקומקום.
2. להכין: קערה, מעליה מסננת ועליה את הבד להכנת הגבינה.
3. לשפוך לסיר את החלב, ולחמם אותו עד לרתיחה. לכבות את האש.
4. לסחוט לימונים לתוך כוס עם 3/4 מים רותחים ולערבב, לשפוך 1/3 מהכמות לתוך החלב בסיר ולערבב.
5. לאחר 5 דקות להוסיף עוד מעט מהכמות ולערבב. לאחר 5 דקות נוספים להוסיף את השאר, לכסות למספר דקות. לחכות עד אשר החלב יתגבן לו לאיטו.
6. לאחר כרבע שעה הגבינה מופרדת מהמים שלה בסיר ואפשר להעבירה למסננת עם הקערה והבד. הנוזלים ניגרים לקערה. לסחוט מעט את הגבינה (עם הידוק הבד) ולהעביר לבלנדר (במידת הצורך, ניתן להוסיף מעט מהמים).
7. להוסיף לגבינה אשר בבלנדר: שום ומלח, לטחון הכול ואם יש צורך להוסיף מים עד לקבלת מרקם ורכות רצויים.
8. ניתן להוסיף בשלב זה לגבינה כל תוספת שאוהבים (זיתים, זעתר, בזיליקום ועוד...).
9. לשמור במקרר (עד שבוע וחצי).  

לאתר הבית של לי MORE

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים