eat well

מנגולד מנוקד בערמונים ושומשום

Bookmark and Share

מנגולד מנוקד בערמונים ושומשום

המנגולד הוא עלי הסלק עליהם נהוג לברך בראש השנה שיסתלקו כל אויבינו. נוכל להוסיף על הברכה שיסתלקו כל הרגשות השליליים כמו הכעס, העצב והצער ויפנו מקומם לשמחה, שלווה ואהבה. ומסתבר שעלי הסלק עשירים באשלגן ומגנזיום המיטיבים עם הלב שלנו, בברזל וסידן, בויטמיני B וכולין. ובנוסף עלי הסלק מצוינים לאיזון רמת הסוכר בדם.

המרכיבים

  • 10 עלי מנגולד שלמים שטופים היטב. יש להפריד בין הגבעולים לעלים.
  • 2 שיני שום
  • חבילת ערמונים בוואקום (100 גרם)
  • 2 כפות שומשום מלא - קלוי בתנור או על מחבת יבשה
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית כמון טחון (לא חובה)

אופן ההכנה

1. קוצצים את השום ומאדים על אש נמוכה בסיר מכוסה כשתי דקות.
2. קוצצים את גבעולי המנגולד, ללא העלים, ומוסיפים לסיר לבישול על חום נמוך לכ-10 דקות, עם ערבוב מדי פעם.
3. קוצצים את עלי המנגולד ומוסיפים לסיר לבישול של 5 דקות.
4. מוסיפים את התבלינים ושמן הזית ומבשלים עוד 5 דקות.
5. מכבים ומוסיפים ערמונים חצויים.
6. ניתן לאכול את המנה קרה כסלט או חמימה כתוספת לארוחה.

אפרת כהן, נטורופתית מוסמכת N.D, M.A בעלת מרכז "תרפא" לריפוי טבעי


(pixabay_wolffsfa)

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים