eat well

לאפה חסה

Bookmark and Share

לאפה חסה

המרכיבים:

• חסה אייסברג
• איטריות שעועית (לעלה חסה הכמות היא 100 גר איטריות מושרות)
• מקלות שקדים
• ארגולה/ רוקט/ תרד תורכי
• בצל ירוק
• כוסברה
• פלפל צילי אדום טרי/ ירוק חריף
• ליים/ לימון
• רימון אם יש (למתיקות)/ סוכר דקלים/ מייפל
• בצל סגול
• רוטב דגים תאילנדי (הפחות מלוח)


אופן ההכנה:

• קולים את השקדים על מחבת על להבה נמוכה או בתנור ב200 מעלות עם מעט מלח עד הזהבה
• מניחים את איטריות השעועית בקערה ומכסים במים רותחים (לבערך 3-4 דקות), נוגסים לראות שהאיטריות מספיק רכות. מסננים וגוזרים לאורך המתאים
• מפרקים את עלי החסה ושוטפים
• קוצצים לקערה 1/4 צרור נענע, 1 צרור כוסברה, ½ צרור בזיליקום, 1/2 בצל סגול לרצועות דקות וצ'ילי אדום קצוץ לפי כמה שאוהבים ששורף. מתבלים ב3 כפות ליים ו3 כפות רוטב דגים
• תיבול: 3 כפות מיץ לימון/ ליים, 3 כפות רוטב דגים / סויה לטבעוניים, 2 כפות מיץ רימונים טריים
• העניין בתיבול הזה הוא האיזון הפנימי בין ארבעה טעמי יסוד – מלוח, חמוץ, חריף ומתוק
• בכל עלה חסה מניחים חופן (100 גר) איטריות שעועית חופן מהסלט הירוק ושקדים קלויים
• מגלגלים ונוגסים

השף ברק יחזקאלי


יכולה להכיל הכל, צילום: pixabay

 


הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים