Laisha_Fly
PassoverFocus_Fly

ירקות בקוביות — רטטוי

מאת: הילית חמו מתוך הספר "ספר הבישול הטבעי" בהוצאת הבית הטבעי
זמן קריאה: < 1 דקה
supherb_IN

חומרים:

10 כפות שמן זית
2 פלפלים ירוקים בהירים קטנים
1 פלפל אדום
1 בצל קטן-בינוני
2 שיני שום קצוצות
1 חציל בינוני
2 קישואים בינוניים
2 עגבניות בינוניות
2 עלי דפנה
1 כפית טימין יבש או גבעול טימין טרי
¼ כוס מים

אופן ההכנה:

1.  לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות מאוד (כל ירק בנפרד).
2. לחרוץ על החלק האחורי של העגבניות X ולצקת עליהן מים רותחים, לספור עד עשר ולהוציאן מהמים ולקלפן (אם הן אינן מתקלפות בקלות אז כדאי להשאירן עוד קצת במים). לחתוך כל עגבנייה לחצי ולהוציא את הגרעינים (זה טעים לשתייה) ולחתוך לקוביות קטנות מאוד.
3. לחמם את השמן במחבת מכוסה על אש קטנה ולהכניס את הפלפלים, כעבור 3 דקות להוסיף את הבצל ואת השום, כעבור 5 דקות נוספות להוסיף את החציל, לאחר עוד 5 דקות את הקישואים, ולאחר עוד 4 דקות להוסיף את העגבניות, את עלי הדפנה ואת הטימין ולבשל עוד 5 דקות.
4. מוסיפים את המים ומבשלים עוד 5 דקות. מגישים חם או קר.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו