Thymoquin_Fly
Laisha_Fly

במיה בעגבניות

מאת: הילית חמו מתוך הספר "הבישול הטבעי" בהוצאת הבית הטבעי
זמן קריאה: < 1 דקה
supherb_IN

במיה בעגבניות

התבשיל מתאים כתוספת לאורז מלא, ואפשר להגישו עם קערית שמנת חמוצה או עם לבּן.

החומרים:

2 בצלים קטנים קצוצים דק או 6 שיני שום קצוצות
1 כף שמן זית
2 עגבניות גדולות ובשלות מגוררות או מרוסקות במעבד מזון
1 כף רסק עגבניות
½ כפית פפריקה מתוקה
קורט סוכר חום
400 גרם במיה טרייה (רצוי קטנה), אם אין טרייה אפשר קפואה, ללא הגבעולים
מעט אורגנו טרי או מיובש (לא הכרחי)
מעט מיץ לימון (לא הכרחי)

 

אופן הכנה:

1. לאדות את הבצל או את השום בשמן הזית בכלי מכוסה על אש קטנה. ניתן להשתמש בשניהם אך להוסיף את השום לקראת סוף האידוי.
2. להוסיף את העגבניות המרוסקות, את הרסק, את הפפריקה ואת הסוכר.
3. להוסיף את הבמיה ולבשל עד שהיא מתרככת.
4. לקראת סוף הבישול כדאי להוסיף מעט אורגנו טרי או מיובש.
5. לפני ההגשה אפשר להוסיף מיץ לימון.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו