PassoverFocus_Fly
Thymoquin_Fly

אגס עם קרם תפוחים ופקאן ברוטב תותי יער

מאת: ציונה מלמן, שפית ומנחה ל- Raw Food
זמן קריאה: < 1 דקה
Laisha_In

אגס עם קרם תפוחים ופקאן ברוטב תותי יער

אגס עם קרם תפוחים
אגס עם קרם תפוחים צילום: איה שטיפטל

רכיבים לקרם:

1תפוח – אדום או זהוב. לא גרני סמית, ולא חמוץ.

3 אגסים – בשלים ומתוקים

1 כוס אגוזי פקאן

3 תמרים מסוג מג'הול

½ כפית קינמון

קמצוץ ציפורן טחון

קמצוץ מלח

מים – בכמות שתספיק ליצירת מרקם חלק ודי סמיך של קרם.

אופן ההכנה:

לערבל את כל הרכיבים בבלנדר חזק או במעבד מזון עם להב "S". לערבב עד שנוצר מרקם חלק ויפה של קרם.

לטעום ולתקן תיבול או להוסיף פרי אם יש צורך.

רכיבים לרוטב:

2 אגסים טריים

½ כוס תותי יער קפואים. (אני מאד אוהבת דומדמניות)

גרידה מחצי לימון או תפוז

2 תמרים מסוג מג'הול

אופן ההכנה:

לערבל את כל הרכיבים בבלנדר עד למרקם חלק.

רכיבים למצע:

אגס אחד ל- 2 או 3 אנשים

* הכמות במתכון זה מספיקה להרבה אנשים – בערך כ-20 סועדים. הכל תלוי בכמויות שתרצו להשתמש בהן, ובעובי הפרוסות.  את הקרם שנותר אפשר  להחזיק במקרר עד 3 ימים.

להגשה:

1. לחתוך את האגסים לפרוסות לאורך.

2. להניח חצי כפית קרם על כל פרוסה, ולהניח מלמעלה אגוז פקאן אחד שלם.

3. להניח על צלחת הגשה גדולה את כל הפרוסות ולהגיש.

4. למראה יותר אלגנטי, אפשר להשתמש בשקית זילוף להנחת הקרם על פירות, עוגיות או בסיס אחר.

* אפשר גם להניח את כל כמות הקרם בקערה קטנה, להניח אותה במרכז צלחת הגשה גדולה, להניח את פרוסות הפרי מסביב לקערה, להגשה כ"דיפ".

לניוזלטר האחרון של ציונה מלמן

 

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו