supherb_Fly
Thymoquin_Fly

לחם שיפון וחמוציות

PassoverFocus_IN

לחם שיפון וחמוציות

מרבית החמוציות בכיכר הלחם יישארו שלמות ויגירו עסיס לפיכם, ברגע שתנעצו בהן שינים.

 

חומרים: כיכר לחם (1–12 פרוסות)
1 כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר חום מוסקובדו/דמררה טבעי
כ-150 מ"ל מים חמימים
3 כפות שמן זית כתית מעולה
½ כפית מלח
200 גר' קמח מלא ללחם
100 גר' קמח שיפון
100 גר' פתיתי שיפון (ניתן להשתמש בזרעי שיפון ולטחון אותם מעט במעבד מזון)
125 גר' חמוציות קפואות
50 גר' גרעיני חמניות

 

אופן ההכנה:

שמים את השמרים, הסוכר החום והמים החמים בקערה גדולה. מערבבים היטב ומשאירים לתפוח במקום חמים כ-10 דקות, עד שהעיסה מעלה קצף.
מוסיפים את שמן הזית, המלח, כל סוגי הקמח ופתיתי השיפון, מערבבים היטב ולשים כ-15 דקות. הבצק אמור להיות גמיש ולא נדבק לידיים (אם הוא דביק, הוסיפו מעט קמח). מכסים את הקערה בניילון נצמד, מניחים במקום חמים ומחכים כשעתיים עד שהבצק תופח פי שניים.
לשים את הבצק פעם נוספת, ומוסיפים חמוציות וגרעיני חמניות לתוך העיסה. מעבירים לתבנית כיכר קטנה, מצופה בניילון נצמד, משומן קלות, ומשאירים לתפוח (כ-45 דקות).
מחממים מראש את תנור האפייה ל-220 מעלות. כשהבצק תופח וממלא את התבנית כמעט עד שוליה, מסירים את הניילון הנצמד, מניחים בתנור ואופים כ-30 דקות. כדי לבדוק אם הלחם מוכן, הופכים את התבנית על פיה ומקישים באצבעות על בסיס התבנית. אם הצליל הנשמע הוא חלול, הלחם מוכן. אם לא, מחזירים לתנור ל-5 או 10 דקות נוספות.

יתרונות תזונתיים
מכיוון שהחמוציות נותרות שלמות בכיכר הלחם, הן שומרות על מירב הפרוציאנידינים שבהן, למרות זמן האפייה הארוך (30 דקות). ככל הלחמים המלאים, גם לחם זה עתיר בסיבים תזונתיים.
ערך תזונתי לפרוסה: 5 גר' חלבון, 26 גר' פחמימות, 6 גר' שומן, 5 גר' סיבים תזונתיים, 170 קלוריות/712 קילוג'אול.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו