Laisha_Fly
In2024_Fly

פשטידת קישואים ומנגולד

מאת: הילית חמו מתוך הספר "הבישול הטבעי" בהוצאת הבית הטבעי
זמן קריאה: < 1 דקה
PassoverFocus_IN

ניתן להכין את הפשטידה גם כפאי בתוך תחתית בצק.

החומרים:

2 בצלים קצוצים
30 גרם חמאה
300 גרם עלי מנגולד או עלי תרד שטופים וקצוצים גס
5 קישואים בינוניים לא מקולפים מגוררים גס וסחוטים מהנוזלים
1 קופסת קוטג' 5%
3 ביצים טרופות
1 כפית כורכום
½ כפית בהרט
100 גרם מוצרלה (ללא חומר משמר) מגוררת גס

אופן ההכנה:

1. לאדות את הבצל בחמאה על אש נמוכה בכלי סגור עד שיהפוך לרך ושקוף.
2. להוסיף את המנגולד או את התרד ולאדות מעט.
3. לערבב את התבשיל עם שאר החומרים.
4. לשטח בתבנית הגשה משומנת ומקומחת ולאפות בחום של °180 כ־30 דקות עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה מעט.

גרסה מהירה וקטנה לפשטידת קישואים ומנגולד

החומרים:

1 קישוא גדול מגורר וסחוט
4 עלי מנגולד
75 גרם מוצרלה (ללא חומר משמר) מגוררת
2 ביצים טרופות
5 כפות קמח מלא
½ גביע קוטג'
חופן שמיר קצוץ

אופן ההכנה:

1. לשמן ולקמח תבנית קטנה.
2. לערבב היטב את כל החומרים ולצקת לתבנית. חשוב לא להדק את החומרים בתבנית כדי שנוזלי הירקות יוכלו להתאדות.
3. לאפות בטוסטר-אובן או בתנור כ־30 דקות בחום של °180.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו