supherb_Fly
supherb_Fly

קלתית קיש

מאת: שני ריף-פרופסורסקי, נטורופתית.
זמן קריאה: < 1 דקה
In2024_Article

חומרים:

3 כוסות קמח מלא
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן שומשום
1/2 כוס יוגורט עזים + 1/2 כוס תחליף-חלב, או 3/4 כוס תחליף-חלב

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק אחיד. ניתן לשחק עם כמות הנוזלים בהתאם למרקם הרצוי.

להכנת קיש: מרדדים את הבצק לעובי כ-3 מ"מ לתוך תבנית גדולה (או לתבנית שקעים להכנת קיש במנות אישיות "גביעונים"), מחוררים במזלג, אופים בחום בינוני-נמוך למשך כ-10 דקות, יוצקים פנימה מלית לפי בחירה ואופים עוד לפי הצורך בהתאם לאופי המלית.

להכנת קרקרים מאותו בצק: מרדדים כרבע מכמות הבצק על תבנית אפייה שטוחה בין שני דפי נייר אפייה לעובי 2 מ"מ. מסירים את הדף העליון, מפזרים שומשום, קצח, זעתר או כל תוספת אחרת לפי בחירה, מרדדים שוב כך שהתוספת תוטבע בבצק אך לא תתערבב בו. הבצק נעשה מעט דק יותר. בעזרת גלגלת פיצה או שבלונות ליצירת צורות חותכים את הבצק לריבועים או לכל צורה אחרת. אופים כרבע שעה בחום בינוני, עד שהקרקרים פריכים. ניתן לטבול בממרח העדשים הנ"ל או בכל מטבל אחר.

להכנת שקדי מרק: מרדדים בין שני דפי נייר אפייה לעובי כ-1.5 מ"מ, מסירים את הדף העליון, וחותכים בעזרת גלגלת לריבועים קטנים. אופים כעשר דקות בחום בינוני, או עד ששקדי המרק פריכים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו