PassoverFocus_Fly
Laisha_Fly

לחם שיפון

מאת: זהורית שייחי תזונאית קלינית
זמן קריאה: < 1 דקה
Laisha_In

חומרים:

1/2 1 כוסות מים חמים
2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס מולסה
2 כפות שמן
2 כפיות זרעי קימל
1 כפית מלח
1/4 כוס אבקת חרובים
1 כוס קמח שיפון
3 – 4 כוסות קמח מלא


אופן הכנה:

 

לערבב היטב בקערה את המים, את השמרים ואת המולסה ולהשהות לתפיחה כ – 10 דקות.
להוסיף לתערובת השמרים 2 כוסות קמח מלא, לערבב ולהשהות לתפיחה במקום חמים כ-20 דקות.
להוסיף לבלילה את יתר החומרים, למעֵט הקמח ולערבב היטב.
להוסיף את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה.
להעביר את הבצק למשטח מקומח וממשיכים ללוש מספר דקות.
להניח את הבצק בקערה נקייה ומשומנת, לכסות במגבת ולהניח לתפיחה
במקום חמים 40-30 דקות בערך.
ליצור 2 כיכרות לחם, להניח בתבנית אפייה משומנת ולהשהות שוב לתפיחה.
אפשר לאפות בתבנית אפייה מוארכת
לאפות בתנור מחומם ב–ºC180 במשך 45-40 דקות.

 

מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו