Laisha_Fly
Laisha_Fly

לזנית עגבניות וזוקיני עם גבינת שקדים ופסטו בזיליקום

מאת: נלי קרפנר ויעל דרור- סרוסי
זמן קריאה: < 1 דקה
Thymoquin_In

לזנית עגבניות וזוקיני עם גבינת שקדים ופסטו בזיליקום

עבור הלזניה (עבור 6 מנות):

מצרכים:

3 זוקיני בינוניים
2 כפות שמן זית
כף עלי אורגנו טרי קצוצים
כף עלי טימין טרי קצוצים
מלח ים
פלפל שחור גרוס
3 עגבניות
עלי בזיליקום

 

אופן ההכנה:

1. פורסים את הזוקוני לפרוסות דקות

2. פורסים את העגבניות לפרוסות דקות

3. מערבבים בקערה את הזוקיני והעגבניות עם מלח, פלפל, טימין ושמן זית.

עבור גבינת שקדים (צנוברים):

מצרכים:

2 כוסות שקדים קלופים (צנוברים) מושרים במים שעה
2 כפות מיץ לימון
כפית מלח ים
6 כפות מים

אופן ההכנה:

מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון עם פולסים ומוסיפים את המים עד לקבלת טקסטורה אוורירית כשל גבינת ריקוטה.

 

עבור רוטב העגבניות:

מצרכים:

2 כוסות עגבניות מיובשות מושרות במים לשעתיים
1 עגבנייה קצוצה
1/4  בצל קטן קצוץ
2 כפות מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית
1 כף סירופ אגבה
2 כפית מלח ים
צ'לי מיובש

אופן ההכנה:

1. סוחטים את המים מהעגבניות.

2. מוסיפים את העגבניות לשאר המרכיבים.

3. מעבדים במעבד מזון ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

 

עבור פסטו בזיליקום:

 

מצרכים:

2 כוסות עלי בזיליקום
1/2 כוס פיסטוקים
1/4 כוס שמן זית
פלפל שחור טרי וגרוס

אופן ההכנה:

לערבב את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת תערוכת אחידה.

 

הרכבת המנה:

1. מסדרים שיכבה של זוקיני תוך כדי חפיפה קטנה בין הפרוסות.

2. מזליפים שליש מכל אחד מהרטבים (לנוחיות ניתן להכין כל רוטב בשק הזלפה נפרד), גבינת שקדים, רוטב העגבניות ופסטו.

3. מסדרים שיכבה של שליש מהעגבניות הפרוסות.

חוזרים על השכבות עוד פעמיים.
ניתן להגיש מיד או לכסות את התבנית ולתת ללזניה "לשבת" בטמפרטורת החדר.
בעת ההגשה מפזרים עלי בזיליקום מעל.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו