Thymoquin_Fly
Thymoquin_Fly

הצ'פאטי של ד"ר ואסאנט לאד

מאת: ד"ר ואסאנט לאד ואושה לאד
זמן קריאה: < 1 דקה
צ'פאטי הוא ה- Flat bread המושלם. הוא אינו מכיל שמרים ולא נדרש לתפיחה. בהודו מקובל להכין את הצ'פאטי בסמוך לארוחה, על מנת להפיק מהם את מלוא הפראנה, אנרגיית החיים. פעמים רבות הוא גם משמש כתחליף לסכו"ם.
Laisha_In

לפי הרפואה ההודית צ'פאטי הוא הקל לעיכול מכל הלחמים וכל הטיפוסים יכולים לאוכלו במתינות. את הקמח המלא ניתן להחליף גם בקמח שיפון או קמח כוסמין או לערבב.

מצרכים (ל-12 צ'פאטי):

4 כוסות קמח מסוג לאקסמי (קמח הודי מגורען) או קמח מחיטה מלאה
2 כוסות מים
¼ כפית מלח
קערית שמן חריע (או זית)

הכנה:

ערבבו את הקמח והמים.
צרו גומה במרכז ערימת הקמח והתחילו להוסיף מים. בכל פעם כרבע כוס. לושו היטב לאחר כל הוספה של מים.
המשיכו להוסיף מים עד שמתקבל בצק קשה שלא נדבק לידיים.
כסו את הבצק והניחו אותו בצד לחצי שעה.
טלו חופן של בצק בגודל של ביצה וגלגלו אותו לכדור.
גלגלו את הכדור בקמח והשטיחו אותו בעזרת הידיים או מערוך.
משחו מעט שמן על צד אחד של הבצק אך אל תשמנו את שולי הבצק.
טבלו מעט את הצד המשומן בקמח. קפלו לחצי תוך כיסוי הצד המשומן וקפלו שוב. הדקו את הקצוות יחדיו.
טבלו את שני הצדדים בקמח וגלגלו עד שיתקבל בצק דק ובעובי אחיד. כדי לגלגל אותו לצורה עגולה ויפה מומלץ לסובב מעט את הצ'אפטי בכל פעם לפני שמגלגלים אותו שוב.
הניחו את הצ'אפאטי על מחבת (רצוי ברזל). עשו זאת לאחר שחיממתם את המחבת, אך לא שימנתם אותה. טגנו את הבצק עד שהוא מבעבע ונקודות חומות מופיעות בתחתית הצ'פאטי.
הוסיפו לבצק נגיעה קלה של שמן והפכו אותו. חממו עד שהתחתית תשחים מעט.
הצ'פאטי אמור להיות מוכן בתוך 2-4 דקות.
עטפו את הצ'פאטי במגבת מטבח נקייה עד להגשה.

מתוך הספר "בישול איורוודי לריפוי עצמי" מאת ד"ר ואסאנט לאד ואושה לאד, שיצא בהוצאת פוקוס

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו