eat well

לחם גרנט

Bookmark and Share

לחם גרנט

החומרים (לתבנית אינגליש קייק):

500 גרם קמח מלא
420-480 מ"ל מים בטמפרטורת החדר (כדי לקצר את זמן התפיחה ניתן להשתמש במים מעט חמימים)
10 גרם מלח (כף)
80 גר' שאור יבש
תוספות אפשריות בכמות שלא תעלה על 250 גרם סך הכל: קינואה, דוחן, גרעיני חמניה או גרעיני דלעת, לפי טעמכם ובחירתכם


שלב הוספת התוספות. צילום: אסף רונן

הכנה:
מפרקים עם האצבעות את השאור בתוך קערה עם מים

מוסיפים את המלח והקמח ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה ומוסיפים את התוספות.


ערבוב, לא לישה. צילום: אסף רונן

מניחים נייר אפיה על תבנית אינגליש קייק, רצוי מברזל, ומניחים לתפוח בין 6-12 שעות, תלוי בטמפרטורת המקום. הבצק אמור להכפיל את גובהו.


מכניסים לתבנית אפיה ומניחים לתפיחה

אופים ב-220 מעלות למשך 10-15 דקות ואז מנמיכים ל-190-200 מעלות.

לאחר 30 דקות מוציאים את הלחם מהתבנית אינגליש קייק ומכניסים להמשך האפייה כשהוא מונח על תבנית אפייה. סה"כ זמן האפייה הכולל – 40 דקות.

מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים