Laisha_Fly
supherb_Fly

קרקרים חומוס

מאת: לימור עברון גילת, מטפלת משפחתית ומנחת קבוצות הרזיה
זמן קריאה: < 1 דקה
PassoverFocus_IN

קרקרים חומוס

 

המצרכים הדרושים:

2 כוסות גרגירי חומוס (אני גם קולפת אותם – לשיקולכם, זאת יכולה להיות גם הפעלה משפחתית)
2 כפות שמן שומשום
4-6 כפות קמח כוסמין מלא
מלח לפי הטעם
2 ביצים
חופן גרעיני דלעת
חופן גרעיני חמניה
חופן שומשום מלא

אופן ההכנה:

לאחר הקילוף המייגע מעט (אבל שווה את ההשקעה), שמים את הגרגירים במעבד מזון יחד עם 4 כפות קמח, שמן השומשום, הביצים והמלח ומפעילים. בודקים את הבצק שנוצר ומאזנים עם תוספת קמח או עוד שמן שומשום עד שנוצר בצק גמיש ולא דביק.
משטחים (אני משטחת ביד, אין לי עצבים למערוך, אבל – לשיקולכם), על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומקומחת קלות עד לעובי של 1/2 ס"מ (אין צורך למדוד בסרגל מילימטרים, פשוט מתנסים ולומדים לפעם הבאה) ואז אופים על חום של 150 מעלות. לאחר חצי שעה לערך, בודקים את מידת הקשיות, מי שאוהב קרקר נוקשה לגמרי, שישאיר בתנור על חום נמוך עד שהקרקרים יגיעו למידה הרצויה, מי שאוהב אותו פריך ורך יותר – יתכבד נא ויוציאו מהתנור.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו